f1

2016.04.04. 05:52

Vandoorne pontosan érkezett a kockás zászlóhoz

A McLaren beugrója élete első futamán pontot szerzett, míg Button kiesett.

Bakay Botond

Fotó: McLaren

A tavalyi GP2-es bajnok csütörtökön még Japánban volt, amikor értesült Fernando Alonso visszalépéséről. Akklimatizálódásra tehát nem maradt túl sok ideje, mégis a hét végére  debütánsként  egy top 10-es eredménnyel köszönt be. Ez egyben az 1992-es Ausztrál Nagydíj 
óta az első pontszerzése Belgiumnak az F1-ben, bár tegyük hozzá, hogy túl sokan eleve nem is indultak ebből az országból azóta.

„A rajt egy kicsit nehéz volt, de a végére kihoztunk mindent a lehetőségeinkből. Csak boldog lehetek bemutatkozásommal kapcsolatban. Már kezdettől fogva feküdt a dolog, kényelmesen éreztem magam, és csak arra mentem, hogy ne hibázzak. Azonban nem számítottam rá, hogy még pontszerző is lehetek. Ez már bónusz volt!” – örvendezett Stoffel.

Csapattársa, Jenson Button ellenben éppen pontszerző helyről volt kénytelen kiállni. Egyszerűen elment az autóból az erő.

„Már a kettesben éreztem, hogy baj van, végül a 10-es kanyarban meg is álltam. Ez azért is sajnálatos, mert a 9. helyen voltam. Ez egy olyan nap volt, amikor sokan hibáztak, és ezeket ki kellett volna használnunk. Viszont a versenyről csak a pozitívumokat tesszük majd el. 
Előreléptünk, de ezt még meg kell mutatnunk!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!