f1

2016.12.08. 13:27

Wolff: Bottas nagyon fontos a Williamsnek

A Mercedes főnök tisztában van vele, mennyire fontos jelenlegi istállójának a finn, ezért tagadta, hogy ő kerülne Rosberg helyére.

Komenda Vivien

Fotó: Tóth Zsombor

Bottas az elmúlt három szezonban Felipe Massa csapattársa volt, jövőre pedig kétségkívül neki lesz a legnagyobb szerepe a Williamsnél, hiszen a 18 éves Lance Stroll lesz újonc csapattársa.

Wolff ugyan része Bottas menedzsmentjének, és habár elmondta, a finn hihetetlenül gyors, jövőre nagy szükség lesz rá a Williamsnél.

„Amellett, hogy egy nagyon szimpatikus és intelligens pilóta, nagyon-nagyon gyors is.” – fogalmazott Wolff. „Ő viszont most a Williamsé, és komoly szerepe lesz Lance segítésében, és tapasztalatszerzésében. Claire és az egész istálló számít rá.”

Wolff azt is elmondta, Rosberg megnehezítette a dolgokat, hogy ilyen későn jelentette be visszavonulását.

„Nyilvánvaló, hogy így nehezebb a dolgunk, hiszen ha például három hónappal ezelőtt megtudjuk, több lehetőségünk lenne. Lehet, hogy nekünk is legalább olyan bátor döntést kell meghoznunk, mint amilyet Nico hozott.”

A Mercedes főnök utolsó mondatával Pascal Wehrleinra célozhatott, aki a Manornál versenyzett idén, és aki „helyett” Esteban Ocon kapta a Force India egyik 2017-es ülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!