Felsőcsatár

2016.04.11. 15:53

Egyesület alakult a turizmus fellendítéséért Felsőcsatáron

A turizmusért és a sportért fogtak össze Felsőcsatáron. Mind a 42 Pinka menti településsel felveszik a kapcsolatot.

Budai Dávid

– Tavaly decemberben néhányan úgy gondolták, hogy itt az ideje tenni valamit Felsőcsatár és a Pinka menti települések turisztikai helyzetének felvirágoztatásáért. Ezért megalapították, a Pinkamenti Turisztikai Kulturális és Sportegyesületet, amelynek április 8-án volt az első ügyrendi közgyűlése – tudtuk meg az egyesület elnökétől, Lendvai Gábortól, akit a tervekről kérdeztünk. Felsőcsatár volt polgármestere elmondta, hagyományokat akarnak teremteni. Már tavaly megrendezték a Hegyi búcsút, amit idén június 4-én a Hegyi Vigasságok követ. A tervek szerint a rendezvényt minden év júniusának első szombatján megtartják majd. A turizmus fellendítése érdekében szorgalmazni fogják legalább egy-két hegyi borozó vagy büfé létrehozását, és grillezőhelyek kialakítását. Ami a sportot illeti, minden olyan tevékenységet támogatnak, amit nem csak versenyszerűen lehet űzni, mint például a kerékpározás, a sakk és az asztalitenisz. A későbbiekben tervezik egy nyugdíjasklub létrehozását is, mivel sok idős él a faluban. Kratochvill Attila, Felsőcsatár polgármestere elmondta, örül a kezdeményezésnek és a jövőben, amiben tudja, segíti majd az egyesületet.

– 42 település helyezkedik el a Pinka mentén, ezért fontos, hogy tevékenységüket a határon túlra is kiterjesszék – emelte ki Lendvai Gábor. A tervek szerint szép lassan mindegyik településsel felveszik a kapcsolatot. A frissen alakult egyesület tagjainak létszáma jelenleg csaknem hatvan fő, és tagjaik között üdvözölhetik dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőt is, hangsúlyozta az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!