Felsőcsatár

2017.03.28. 20:25

Átépítik a szennyvízcsatornát Felsőcsatáron

Felsőcsatár - Heteken belül elkezdődik a Narda és Felsőcsatár közötti szennyvízcsatorna rekonstrukciója - tájékoztatott Kratochvill Attila polgármester a település honlapján.

Vas Népe

Időnként már-már elviselhetetlen a szennyvízbűz a bolt, illetve az alsócsatári buszmegálló környékén, amit a szakemberek szerint az okoz, hogy a települést  Nardával összekötő vezetéken szivattyús átemelést alkalmaznak.  Mivel a szivattyú nem folyamatosan működik, hanem  a  vezeték telítettségének  függvényében, a holt időszakban bekövetkező rothadás okozza a kellemetlen szagot.

A régóta fennálló problémát úgy lehet megoldani, hogy új nyomvonalon építik ki a vezetéket a két település között, az átfolyáshoz pedig a gravitációt alkalmazzák. Az új nyomvonal kiépítése miatt néhány útban lévő fát is ki kell vágni a bolt előtt és a buszváró mögött. Köztük lesz két nagy méretű fenyőfa is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!