Foci-Eb 2021

2021.07.05. 15:42

Lovrencsics Gergő Horvátországban folytatja

A horvát élvonalbeli Hajduk Split a hivatalos oldalán bejelentette az előző idény végén az FTC-t elhagyó Lovrencsics Gergő érkezését.

Forrás: Szabó Miklós

A szeptemberben a 33. életévét betöltő futballista másodszor igazolt külföldre: 2012-ben a Lombard Pápától a lengyel Lecz Poznanhoz szerződött. Lovrencsics 2016-ban lett a Ferencváros játékosa, s a 2020–2021-es idény végén, szerződése lejártával távozott a zöld-fehérektől, akikkel három bajnoki címet nyert, s szerepelt az Európa-liga, majd a Bajnokok Ligája főtábláján.

A 44-szeres válogatott labdarúgó játszott a 2016-os és az idei, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon is. A 2021-es tornán a magyar együttes mindhárom csoportmérkőzésén pályára lépett.

Lovrencsics Gergő a második játékos a magyar Eb-keretből, aki a csoportkör után külföldre igazolt: Varga Roland szerződtetését vasárnap jelentette be az arab emírségekbeli al-Ittihad Kalba.

A szolnoki születésű védő 2023-ig szóló megállapodást kötött a Hajdukkal, amely az előző idényben a negyedik helyen végzett a horvát első osztályú bajnokságban. Lovrencsics vasárnap áll munkába új klubjánál.

„Örömmel írtam alá a Hajdukhoz, tudom, hogy ez Horvátország egyik legnagyobb múltú egyesülete – idézi a hajduk.hr Lovrencsics Gergőt.Könnyű volt meghozni a döntést, amikor kiderült, a klub és az én ambícióim megegyeznek. Sikeres évek vannak mögöttem, igyekszem a tapasztalataimmal segíteni a Hajduknak. Az edző [Jens Gustafsson – a szerk.] világosan elmagyarázta, mit vár tőlem és a csapattól. Izgatottan várom, hogy elkezdjük a közös munkát.”

Érdekesség, szintén a horvát élvonalban, az NK Osijekben futballozik Kleinheisler László, aki Lovrencsicshez hasonlóan tagja volt az Eb-n szereplő magyar válogatottnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!