Foci-Eb 2020

2021.06.25. 09:44

Dárdai Pál: Németország ellen erre kevesen képesek

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott közel állt a halálcsoportból való továbbjutáshoz, ám 2–2-es döntetlent játszott Németországgal, így búcsúzott az Európa-bajnokságtól. A Münchenben rendezett mérkőzés után többek között Dárdai Pál, Király Gábor, Lőw Zsolt, Lothar Matthäus és Thomas Doll értékelte röviden a kontinenstornán történteket.

22 May 2021, Baden-Wuerttemberg, Sinsheim: Berlin Trainer Pal Dardai Photo: Uli Deck/dpa - IMPORTANT NOTICE: DFL and DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. (Photo by ULI DECK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: ULI DECK

Dárdai Pál, korábbi 61-szeres válogatott, a Hertha BSC volt játékosa, jelenlegi vezetőedzője: – A magyar válogatott talán még annál is többet mutatott Münchenben, amit az előző két meccs alapján reméltünk. A csapat erejét mutatja, hogy az első kapott gólra gyorsan válaszolt, Németország ellen erre kevesen képesek. Mindent összevetve semmi ok a búslakodásra, a csapatszellem kiváló, az elszántság példaértékű, a magyarok imádják a futballt, a Puskás Aréna gyönyörű – Szalai Ádáméknak ott kell folytatniuk az ősszel, ahol most abbahagyták.

Király Gábor, korábbi 108-szoros válogatott, a Hertha BSC és az 1860 München volt kapusa: – A helyszínen láttam a mérkőzést. A magyar válogatott meglepte a németet, nemcsak a gólokkal, hanem a játékával. Méltó befejezése volt ez a csoportkörnek, a csapathoz hasonlóan a szurkolók is kitettek magukért. A srácok kiadtak magukból mindent, amit az is bizonyít, hogy rengeteg üzenetet kaptam én is korábbi csapattársaktól, amelyben a magyar válogatottat méltatták.

Lőw Zsolt, korábbi 25-szörös válogatott, a Cottbus, a Rostock, a Hoffenheim, a Mainz egykori védője: – Óriási örömmel tölt el, hogy magyar vagyok! A családommal néztem a mérkőzést, nagyon szurkoltunk a válogatottnak, csak a találkozó hajrája ne lett volna... Nagyon közel jártunk a csodához a németek ellen, de így is büszkének kell lennünk a játékosainkra, valamint a drukkereinkre, akik bárhol járnak, mindig varázslatos hangulatot teremtenek.

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

1. Franciaország

3

1

2

4–3

+1

5

2. Németország

3

1

1

1

6–5

+1

4

3. Portugália

3

1

1

1

7–6

+1

4

4. MAGYARORSZÁG

3

2

1

3–6

–3

2

EURÓPA-BAJNOKSÁG

AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA

Június 15., kedd, 18.00

Budapest

Magyarország–Portugália

Június 15., kedd, 21.00

München

Franciaország–Németország

Június 19., szombat, 15.00

Budapest

Magyarország–Franciaország

Június 19., szombat, 18.00

München

Portugália–Németország

Június 23., szerda, 21.00

Budapest

Portugália–Franciaország

Június 23., szerda, 21.00

München

Németország–Magyarország

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!