Vb2022

2022.11.21. 13:17

A sárga lapos fenyegetés hatására visszaléptek tervüktől az európai válogatottak

Minden érintett európai válogatott visszalépett attól a tervétől, hogy csapatkapitánya többszínű szívvel, One Love-felirattal ellátott karszalaggal lépjen pályára a katari világbajnokságon, miután a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kilátásba helyezte az ezt viselő játékos azonnali sárga lapos figyelmeztetését.

MTI

Forrás: Pixabay

Hétfőn Anglia, Németország, Wales, Dánia, Belgium, Svájc és Hollandia is közölte, hogy lemond a szokványostól eltérő karszalag alkalmazásáról. A címvédő Franciaország ezt már korábban megtette.

"Hogy a FIFA a pályán akar minket megbüntetni, az egyedi és ellenkezik a sport szellemiségével, amely milliókat köt össze - áll a holland szövetség közleményében. - Továbbra is képviseljük és terjesztjük a One Love üzenetét, de az első számú célunk, hogy meccseket nyerjünk. Senki nem szeretné, ha a csapatkapitánya sárga lappal kezdené a mérkőzést."

Az érintett országok már szeptemberben közölték a FIFA-val, hogy ilyen módon akarnak tüntetni a sokszínűség mellett és tiltakozni a Katarban tapasztalható körülmények ellen, amelyek az emberi jogokat és az LMBTQ-közösséget érintik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!