Vb2022

2022.11.30. 18:17

Ausztrália is ott lesz a nyolcaddöntőben

A labdarúgó világbajnokságon Ausztrália legyőzte Dániát, így a kenguruk jutottak a nyolcaddöntőbe.

Sütő Dániel

Forrás: MTI/EPA/Rolex Dela Pena

Ausztrália–Dánia 1-0 (0-0).  Al-Wakrah, al-Dzsanub Stadion, D csoport, 3. forduló, vezette:  Mustapha (algériai).

Ausztrália: Ryan – Degenek, Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Hrustic, 89.), Irvine, Mooy, Goodwin (Baccus, félidőben) – Duke (Maclaren, 82.), McGee (Wright, 74.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.

Dánia: Schmeichel – Kristensen (Bah, félidőben), Andersen, Christensen, Maehle  (Cornelius, 69.)– Höjbjerg, Jensen (Damsgaard, 59.) – Skov Olsen (Skov, 69.), Eriksen, Lindström – Braithwaite (Dolberg, 59.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.

Gólszerző: Leckie (60.).

Ausztrália és Dánia rangadójára érezhetően rányomta bélyegét a meccs tétje, hiszen az első félidő nem sok szemet gyönyörködtető megoldást hozott. A dánok aktívan kezdtek és az első fél órában becsülettel, ugyanakkor eredménytelenül próbálkoztak. Az ausztráloknak is akadt néhány lehetőségük ebben a periódusban, majd a félidő utolsó negyedórája már kiegyenlítettebb játékot és több ausztrál lehetőséget hozott, de gól továbbra sem született. Így a 0-0-ás állással a franciák mellett az ausztrálok álltak továbbjutásra a szünetben.

A 61. percben végre megtört a jég, Leckie két csel után elfektette védőjét, majd ballal, 11 méterről a bal alsóba lőtt (1-0). Így már Ausztrália állt továbbjutásra Franciaország mellett, hiába vezetett Tunézia a gallok ellen. A bekapott találat sem hozta túlságosan lázba Dániát, amely labdabirtoklásban ugyan fölényesen uralta a meccset, de ez helyzetekben már sokkal kevés mutatkozott meg.

Ausztrália sem állt vissza teljesen védekezni, arra vártak, mikor tudják lekontrázni a skandinávokat. A meccs végéhez közeledve egyre elkeseredettebben támadtak a dánok, ám az utolsó passzok többségében embert sem találtak. A hosszabbításban teljesen kapujához szegezték Eriksenék az ausztrálokat, de az egyenlítés sem jött össze, nemhogy a fordítás, így Ausztrália jutott tovább. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!