Vb2022

2022.11.27. 13:00

Egy helyzet, egy gól - Szerencsés győzelmet aratott Costa Rica

A labdarúgó-vikágbajnokság E csoportjában Costa Rica egyetlen lehetőségéz gólra váltotta, így 1-0-ra megverte Japánt.

Pum András

Ajasze (balról) és Calvo küzdelme

Fotó: Nusad Szekkajil

Japán–Costa Rica 0-1 (0-0). al-Rajjan, Ahmad bin Ali Stadion, világbajnoki labdarúgó-mérkőzés, E csoport, 2. forduló, vezette:  Oliver (angol).

Japán: Gonda – Jamane (Mitoma, 62.), Itakura, Josida, Nagatomo (Hiroki Ito, 46.) – Endo, Morita – Doan (Ito, 67.), Kamada, Szoma (Minamino, 82.) – Ueda (Aszano, 46.). Szövetségi kapitány: Morijaszu Hadzsime.

Costa Rica: Navas – Waston, Ó. Duarte, Calvo, Oviedo – Fuller, Borges (Salas, 89.), Tejeda, Torres (Aguilera, 64.) – J. Campbell (Chacon, 90+5.), Contreras (Bennette, 74.). Szövetségi kapitány: Luis Fernando Suárez.

A mérkőzés egyik nagy kérdése volt, hogy a costa rica-i csapat a történelmi, 7-0-s spanyolok elleni vereség után mennyire tud talpra állni. A japánok viszont a németek felett aratott 2-1-es diadalt követően  optimistán várhatták az összecsapást. Tapogatózó járékkal indult a mérkőzés – és így is folytatódott. Sokáig semmi érdemleges nem történt a pályán. A japánok futballoztak fölényben, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Nincs mit szépíteni: meglehetősen gyenge játékot produkáltak a csapatok. A 35. percben Contreras cselezett ki két embert a tizenhatoson belül, visszagurított Campbellnek, aki 17 méterről méterekkel lőtt mellé. Eseménytelen első félidőt produkáltak az együttesek. Szünet után rátettek egy lapáttal a japánok, de hiába jutottak el olykor-olykor a kapuig, lövéseik méterekkel mellé-fölé szálltak.A 63. percben Szoma 18 méteres szabadrúgása csak centiméterekkel ment el a léc felett. A japánok sokkal több támadást vezettek ellenfelüknél, a costa rica-i együttes szinte csak védekezett, még konrákat sem tudott vezetni. A 81. percben első kapuralövéséből megszerezte a vezetést Costa Rica. Labdaszerzés után Tejeda passzolt Fullerhez  a középpályás 17 méterről, kissé jobbról, ballal a jobb felső sarokba tekert (0-1). A 88. percben Kamada lövését védte lábbal Navas, a kipattanót pedig blokkolták a védők.

Costa Rica szerencsés győzelmet aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!