Foci VB

2022.11.20. 12:00

Ilyen hatalmas összeget kap a 2022-es foci VB győztese

Vasárnap elrajtol a foci VB a Katar - Ecuador meccsel, és most az is kiderült, hogy mennyit kap a VB végső győztese.

vaol

Forrás: Pixabay

A FIFA több mint 200 millió dollárt (78 milliárd forint) oszt szét azok között a klubok között, amelyek engedélyezték válogatott játékosaik számára a tornán való részvételt. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség összesen 440 millió dollárt (172 milliárd forint) utal át a világbajnokság teljes mezőnyének - olvasható az Origón. A Bors megírta, hogy a világbajnok 42 millió dollárral (16 milliárd forint) gazdagodik, ez a legmagasabb érték, amit egy győztes szövetség valaha kapott.
2018-ban az aranyérmes Franciaország 38 millió dollárt (14,8 milliárd forint) érdemelt ki.

Arra is fény derült, hogy valamennyi klub, ahol a résztvevő játékosok a vb-t megelőző két évben szerepeltek, szintén "kártérítést" kapnak. A FIFA jelezte: focistánként napi 10 000 dollár rajtpénzt (4 millió forint) megszorozzák azokkal a napokkal, ameddig az egyes labdarúgók a világbajnokságon tartózkodnak - ez az időszak két héttel a nyitómérkőzés előtt, egy nappal az adott nemzeti csapat utolsó mérkőzése után ér véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!