Vb2022

2022.11.29. 12:50

Lengyelország–Argentína meccs a továbbjutásért

A labdarúgó-világbajnokságon szerdán a C és a D csoport 3. fordulóját rendezik. A C csoportban 16 órakor, míg a D-ben 20 órakor kezdődnek a találkozók.

Pum András

Messiékre fontos meccs vár.

Forrás: MTI/AP/LaPresse/Fabio Ferrari

D csoport, 3. forduló

Tunézia–Franciaország, 16.00, Ausztrália–Dánia, 16.00.

A legkevesebb esélye a továbbjutára az egyetlen NB I-es futballistát, a Ferencvárost erősítő Aissa Laidounit foglalkoztató tunéziaiaknak van, akik a franciákkal csapnak össze. Tunézia abban az esetben juthat tovább ha nyer és a csoport másik találkozóján döntetlennel zárul a dán–ausztrál mérkőzés, vagy az észak-afrikaiak nagyobb arányú győzelmet aratnak, mint a dánok. Franciaország számára viszont a döntetlen is elég a biztos továbbjutáshoz. A csoport másik meccsének  az ausztrálok indulnak neki kedvezőbb helyzetből, jó esetben ugyanis már egy döntetlen is elég lehet a csapatnak a legjobb 16 közé kerüléshez. Az ausztrálok egyébként a legutóbbi öt világbajnoki szereplésük alkalmával mindössze egyszer jutottak tovább csoportjukból.

A D csoport állása: 1. Franciaország (6-2) 6, 2. Ausztrália  (2-4) 3, 3. Dánia (1-2) 1, 4. Tunézia (0-1) 1.

C csoport, 3. forduló

Lengyelország–Argentína, 20.00, Szaúd-Arábia–Mexikó, 20.00.

A négy együttes közül a döntetlen egyedül a lengyelek számára lehet üdvözítő, sőt, Lewandowskiéknak még egy vereség sem biztosan jelent kiesést.  Az argentinok és a szaúdiak sorsa viszont döntetlennél is a másik mérkőzés végeredményétől függ. Utóbbi kettőnek mindenképpen győznie kell ahhoz, hogy nyolcaddöntős részvétele ne függjön másoktól. Mexikó számára egyébként sincs más választás, mint a győzelem, bár még a három pont sem jelent garanciát a továbbjutásra. Igaz –  papíron – talán a mexikói együttes játszik a zárókörben a legkönnyebb ellenféllel. Mindenesetre nagy meglepetés lenne ha nem a lengyel-argentin kettős lépne tovább.

A C csoport állása:  1. Lengyelország (2-0) 4 pont, 2. Szaúd-Arábia (2-3) 3, 3. Argentína (3-2) 3, 4.   Mexikó (0-2)  1.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!