Foci VB

2022.11.20. 16:31

Már biztos: Az aranylabdás nem játszik a foci VB-n

A francia szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy kit hív be a sztár helyett.

TG

Fotó: Török Attila

Ahogy beszámoltunk róla, Karim Benzema megsérült a francia válogatott edzésén, emiatt kihagyni kényszerül a katari labdarúgó-világbajnokságot. Sok találgatás volt, hogy Didier Deschamps szövetségi kapitány kit hív be az aranylabdás játékos helyére, és a franciák edzője most megerősítette, hogy senkivel sem pótolja a Real Madrid csatárát.
Benzema a franciák szombati edzésén szenvedett izomsérülést, emiatt kénytelen kihagyni a katari világbajnokságot. Didier Deschamps szövetségi kapitánynak hétfőig lett volna lehetősége másik játékost behívni a 2022-es Aranylabda nyertese helyett, azonban a francia tréner nem élt a lehetőséggel, így a meglévő 25 fős kerettel vág neki a tornának.
A címvédő francia csapatban a 34 éves csatár mellett sérülés miatt olyan klasszisok nem lehetnek ott a katari vb-n, mint N'Golo Kante, Paul Pogba, Christopher Nkunku, vagy épp Presnel Kimpembe, de Raphael Varane sem teljesen egészséges.
A franciák a D csoportban kedden kezdenek az ausztrálok ellen, később találkoznak Dániával és Tunéziával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!