Foci VB 2022

2022.12.17. 21:26

A horvátoké a bronzérem a foci VB-n

Zlatko Dalic csapata nagy csatában 2-1-re nyert Marokkó ellen.

PA

ar-Rajján, 2022. december 17. A bronzérmes horvát válogatott Zlatko Dalic szövetségi kapitánnyal ünnepel a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik helyéért játszott Marokkó-Horvátország mérkõzést követõ eredményhirdetésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. december 17-én. MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Fotó: Tolga Bozoglu

Al-rajjan A horvát válogatott megszerezte a bronzérmet a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután a harmadik helyért lejátszott mérkőzésen 2-1-re legyőzte Marokkót.
Horvátország–Marokkó 2-1 (2-1). Al-Rajjan, 44 137 néző., világbajnoki labdarúgó bronzmérkőzés, vezette: al-Dzsasszim (katari).
Horvátország: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic – Modric, Kovacic – Majer (Pasalic, 66.), Kramaric (Vlasic, 61.), Orsic (Jakic, 90+5.) – Livaja (Petkovic, 66.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.
Marokkó: Bunu – Hakimi, Dari (Benun, 64.), el-Jamik (Amallah, 66.), Attijat Allah – Amrabat, Szabiri (Sair, 46.), el-Kannusz (Unahi, 56.) – Zijes, en-Nesziri, Bufal (Zaruri, 64.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.
Gólszerzők: Gvardiol (7.), Orsic (42.), illetve Dari (9.).
Gyorsan vezetést szereztek a horvátok, Gvardiol 12 méteres csukafajese vágódott a jobb felső sarokba (1-0). Két perc múlva egyenlítettek a marokkóiak, Dari négy méterről fejelt a hálóba (1-1). A folytatásban a horvátok kezdeményeztek többet. A 42. percben Orsichoz került a labda, a támadó Bunu felett a hálóba ívelt (2-1). Szünet után a marokkóiak akciói rendre fennakadtak a fegyelmezett horvátokon. Sok volt a hiba a csapatok játékában, majd a hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott Marokkó és a lefújás előtt En-Nesziri centikkel fejelt a léc fölé. Horvátország megérdemelten nyerte meg a mérkőzést és szerezte meg a bronzérmet.
Az előző vb-n ezüstérmes Horvátország a hatodik vb-részvétele alkalmával harmadszor végzett dobogón, 1998-ban szintén bronzérmet nyert. Marokkónak meg kellett elégednie azzal, hogy az afrikai csapatok közül elsőként került négy közé.
– Számunkra ez arannyal felérő bronzérem – mondta Zlatko Dalic, Horvátország szövetségi kapitánya. – Nehéz mérkőzés volt, a harmadik helyeet a teljes horvát nemzetnek, a szurkolóiknak ajánljuk. Egymás után két világbajnokságon szereztünk érmet és a mostani eredményünket egyben Ciro Blazevicnek ajánlom, vele kezdődött minden 1998-ban. A srácok megérdemelnek minden elismerést, nagyot játszottak.. Lényegében azok játszottak nálunk, akik egyáltalán egészségesek, s kevesen hitték azt alighanem, hogy ez a harmadik hely sikerülhet. A meccsen az ellenfél jobb oldalát próbáltuk megbontani, Perisic helyett aztán Orsicot kellett behoznom, hogy az igazi kemény munkát elvégezze.
– Azt gondolom, hogy tudunk ebből a világbajnokságból tanulni – nyilatkozta Valdi Rgragi. – Látjuk a hibákat, de boldogok vagyunk, a világ négy legjobb csapata közé kerültünk. Gratulálok Horvátországnak, megérdemelte a bronzérmet. Azt gondolom, az elődöntőben és a bronzmérkőzésen is kiváló teljesítményt nyújtottunk. Sok emlékezetes meccset játszottunk, erősebbé váltunk, mint ahogyan ide érkeztünk. Tovább dolgozunk, ahogyan tíz éve mindig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!