Vb2022

2022.12.09. 23:07

Parázs meccsen jutott az elődöntőbe Argentína

Messiék 2-0-ra vezettek, ám a hollandok kiegyenlítettek – tizenegyesek döntöttek a 15 sárgát is hozó ütközetben. Argentína büntetőkkel győzte le Hollandiát és jutott az elődöntőbe a durvaságokkal, kakaskodásokkal is tarkított mérkőzésen.

Pum András

Az argentin játékosok szurkolóikkal, miután megszerezték második góljukat a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében MTI/EPA/Mohamed Meszara

Fotó: Mohamed Meszara

Hollandia–Argentína 2-2 (0-1, 2-2, 2-2) – Tizenegyesekkel: 3–4. Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 88 235 néző, világbajnoki labdarúgó-mérkőzés, negyeddöntő, vezette: Lahoz (spanyol). 

Hollandia: Noppert – Dumfries, Van Dijk, Timber, Aké, Blind (L. de Jong, 64.) – Gakpo (Lang, 113.), De Roon (T. Koopmeiners, 46.), F. de Jong, Bergwijn (Berghuis, 46.) – Depay (Weghorst, 78.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal 

Argentína: E. Martínez – Molina (Montiel, 106.), C. Romero (Pezzella, 78.), Otamendi, Li. Martínez (Di María, 112.), Acuna (Tagliafico, 78.) – Mac Allister, De Paul (Paredes, 66.), Enzo Fernández – Messi, J. Álvarez (La. Martínez, 81.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni. 

Gólszerzők: Weghorst (83., 90+11.), illetve Molina (35.), Messi (73. – 11-esből). 

Kiállítva: Dumfries (129.). 

Az argentinok jobban futballoztak ellenfelüknél, és miután Messi tizenegyesből megszerezte csapata második gólját, úgy tűnt, megnyerik a meccset. Ám a hollandok előbb szépítettek, majd a ráadás 11. percében egy trükkös szabadrúgás-szituáció után kiegyenlítettek. A hosszabbításban nem esett gól, a tizenegyeseknél az argentin kapus, Emiliano Martínez két büntetőt is kivédett, így Argentína jutott az elődöntőbe. A mérkőzésen az erélytelen játékvezető 15 sárga lapot is kiosztott – ez rekord a vb történetében. A lefújás után Dunfriesnek egy pirosat is felmutatott. A két csapat játékosai meccs közben és után többször is összeakaszkodtak, dulakodtak. – Feszült mérkőzés volt – mondta Lionel Scaloni. – De ez egy negyeddöntő, ami a pályán történik, az a pályán is marad. Úgy játszottak a hollandok, ahogyan nem vártam tőlük. Nem fogok a futballfilozófiájukról beszélni, de az az igazság, hogy a második félidőben ez egy csúnya meccs volt. – Arra kértem a játékosokat, hogy a klubjukban gyakorolják a büntetőket – ezt meg is tették. Fantasztikus teljesítmény volt 0-2-ről visszajönni 2-2-re, de aztán büntetőkkel kikapni nehéz. Két büntetőt nem szabad kihagyni – nyilatkozta Louis van Gaal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!