Vb2022

2022.12.01. 12:22

Griezmann sorozatban 70-edszer játszott a francia válogatottban

Megszakítás nélkül hetvenedik alkalommal szerepelt a francia válogatottban Antoine Griezmann - írta a katari vb szerdai napját értékelve a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

MTI

Forrás: MTI/EPA/Mohamed Meszara

A tunéziaiak ellen lesgólig jutott, világbajnok csatár 2017. június 13. óta nem hagyott ki meccset nemzeti csapatában, ezzel ebben a mutatóban abszolút francia rekorder.

A csoportból már továbbjutott franciákat 1-0-ra legyőző, ezzel együtt a kiesés sorsára jutott afrikai együttes gólszerzője, Vahbi Hazri - a svájciként Kamerun ellen eredményes Breel Embolo után - a második játékos ezen a világbajnokságon, aki betalált szülőhazája válogatottjának kapujába.

Az argentinokkal szemben 2-0-ra alulmaradt lengyelek kapusa, Wojciech Szczesny a második büntetőjét hárította a katari tornán, amikor kivédte Lionel Messi 11-esét. Hasonló duplázásra korábban két hálóőr volt képes vb-n: a honfitárs Jan Tomaszewski 1974-ben, az amerikai Brad Friedel pedig 2002-ben. Két, büntetőből kapura lőtt labdát ártalmatlanított világbajnokságon a spanyol Iker Casillas is: ő egyet 2002-ben, egyet pedig 2010-ben védett sikerrel.

Az argentin világsztár Messi a második játékos a világbajnokságok történetében, aki két tizenegyest is kihagyott, előtte a ghánai Asamoah Gyan 2006-ban és 2010-ben rontott egyszer-egyszer. Messi első vb-büntetőjét 2018-ban hibázta el. Katarban a 22. meccsét játszotta vb-n, ezzel megelőzte Diego Maradonát, aki 21 alkalommal öltötte magára az argentin válogatott mezét a sportági csúcseseményen.

1998-tól, azóta, hogy a vb-n a győzelemért 3 pont jár, Argentína a harmadik csapat, amely első meccsének elvesztése után (1-2 a szaúdiakkal szemben) meg tudta nyerni csoportját, előtte Spanyolország 2010-ben, Kolumbia pedig 2018-ban hajtott végre hasonló bravúrt.

Mexikó, bár legyűrte Szaúd-Arábiát (2-1), 1978 óta először nem jutott tovább a csoportkörből. A közép-amerikaiaknál az egyik gólt Luis Chávez szabadrúgásból szerezte, ilyen típusú találat 60 meccs óta először esett mexikói részről világbajnokságon - írta az IFFHS.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!