Vb2022

2022.12.04. 22:29

Japán–Horvátország-, Brazília–Dél-Korea-nyolcaddöntőt rendeznek hétfőn

Hétfőn Japán– Horvátország- és Brazília– Dél Korea-mérkőzésekkel folytatódik a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntője.

Tóth Gábor

Fotó: Neil Hall

Japán–Horvátország, 16.00: 

A japán veszélyes csapat, a csoportkörben két korábbi világbajnokkal, a német és a spanyol csapattal szemben már megmutatta, hogy roppant hatékonyan játssza a kontrajátékot – mindkét riválist hátrányból fordítva győzte le. Harmadszor jutott a legjobb 16 közé, de mindannyiszor az jelentette a végállomást számára a vb-n – most történelmi tettre, továbbjutásra készül. A horvát gárda eddig szürkén futballozik, a három csoportkörös meccséből kétszer is gólképtelen maradt. De a Kovacic, Brozovic és Modric által alkotott középpályát vélhetően sok válogatott irigyli. 

Bra z í l i a – Dél - Kore a , 20.00: 

Brazília a vb fő esélyese, de Neymar, Danilo, Alex Sandro, Gabrile Jesus és Alex Telles is sérüléssel, betegséggel bajlódik – kérdés, hogy ki lesz közülük hadra fogható. Korea teher nélkül léphet pályára – és nagy önbizalommal, hiszen a csoportkör utolsó meccsén 2-1-re legyőzte a bombaerős Portugáliát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!