Vb2022

2022.12.06. 22:10

Kiütéses sikerrel nyolc között Portugália

A katari labdarúgó-világbajnokság utolsó nyolcaddöntős mérkőzésén Portugália féltucat gólt rúgott Svájcnak és könnyedén jutott a negyeddöntőbe.

MTI

Forrás: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Portugália–Svájc 6-1 (2-0). Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 83 720 néző, világbajnoki labdarúgó-mérkőzés, nyolcaddöntő, vezette: Ramos (mexikói).

Portugália: Diogo Costa – Dalot, Pepe, Rúben Dias, R. Guerreiro – Otávio (Vitinha, 74.), W. Carvalho, Bernardo Silva (Neves, 82.) – Bruno Fernandes (Leao, 87.) – Goncalo Ramos (C. Ronaldo, 73.), Joao Félix (Horta, 74.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos.

 Svájc: Sommer – E. Fernandes, Schär (Cömert, a szünetben), Akanji, R. Rodríguez – Freuler (Zakaria, 54.), G. Xhaka – Shaqiri, Sow (Seferovic, 54.), R. Vargas (Okafor, 66.) – Embolo (Jashari, 89.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin. Gólszerző: Goncalo Ramos (17., 51., 67.), Pepe (33.), R. Guerreiro (56.), Leao (90+2.), ill. Akanji (58.). 

Fernando Santos szövetségi kapitány kezdőjét nem minden portugál drukker fogadta kitörő örömmel, mivel több meghatározó játékos is csak a cserepadon kapott helyet, ellenben ott volt a pályán Goncalo Ramos, a Benfica 21 éves csillaga. Remek húzásnak bizonyult ez a luzitán szakembertől, hiszen éppen Ramos szerezte meg a vezetést Portugáliának a 17. percben. A félidő hajrájában pedig a veterán hátvéd, Pepe fejes góljával ment már kettővel a mediterrán alakulat. Szünet után tíz perc alatt lezárta a meccset Portugália: Ramos megrúgta második gólját, majd Guerreiro is betalált, ezzel már 4-0 volt az állás. Akanji szépítése csak az eredmény kozmetikázására volt elég svájci szempontból, majd a 67. percben Ramos harmadszor is mattolta Sommert (5-1), ezzel ő lett a katari torna első triplázója. A hosszabbításban Leao állította be a végeredményt. Portugália simán jutott a negyeddöntőbe, ahol Marokkóval csap össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!