Vb2022

2022.12.04. 22:12

Könnyed angol siker és továbbjutás

Az angol válogatott vasárnap este simán, 3-0-ra legyőzte Szenegál együttesét a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Tóth Gábor

Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Anglia–Szenegál 3-0 (2-0). Al-Hor, al-Bajt Stadion, 65985 néző, világbajnoki labdarúgó-mérkőzés, vezette: Barton (salvadori). Anglia: Pickford – K. Walker, Stones (Dier, 76.), Maguire, L. Shaw – J. Henderson (Phillips, 82.), Rice, Bellingham (Mount, 76.) – Saka (Rashford, 65.), H. Kane, Foden (Grealish, 65.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate. Szenegál: É. Mendy – Sabaly, K. Koulibaly, Ab. Diallo, Jakobs (Ballo, 84.) – K. Diatta (P. Sarr, 46.), Ciss (Gueye, 46.), N. Mendy, I. Sarr – I. Ndiaye (Dieng, a szünetben), Dia (Diédhiou, 72.). Szövetségi kapitány: Aliou Cissé. Gólszerzők: J. Henderson (38.). H. Kane (45+3.), Saka (57.). 

Az előző vb-n negyedik helyen végző angol csapat óvatos futballal nyitott, és a folytatásban is a biztonságra helyzete a hangsúlyt, nem törte össze magát, hogy helyzeteket alakítson ki. Mégis az első félidő hajrájában egy gyors támadás után előnybe került, majd még a szünet előtt megduplázta az előnyét – ezzel tulajdonképpen el is döntötte a párharc sorsát. A második félidőben pedig már nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Szenegálnak fel kellett vállalnia a nyíltabb futballt, ami feküdt az angoloknak, sorra vezették ellentámadásaikat – és még egyszer kapuba találtak. Gareth Southgate együttese úgy aratott magabiztosan győzelmet, hogy igazából meg sem kellett szakadnia a továbbjutásért. Így szépen lassan már alakulnak a negyeddöntők párosításai. A negyeddöntők eddigi párosításai, december 9., péntek: Japán/Horvátország– Brazília/Koreai Köztársaság, 16.00, Hollandia–Argentína 20.00. December 10., szombat: Marokkó/Spanyolország– Portugália/Svájc 16.00, Anglia–Franciaország 20.00. Szerdán és csütörtökön kicsit szusszanhatnak a még versenyben lévő csapatok – valamint a szurkolók és a szervezők –, ezen a két napon ugyanis nem rendeznek mérkőzést a vb-n.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!