Vb2022

2022.12.06. 13:24

Samuel Eto'o megrúgott egy youtubert

Összetűzésbe került Samuel Eto'o, a Kameruni Labdarúgó Szövetség elnöke, legendás játékos egy youtuberrel a katari világbajnokságon.

MTI

A közösségi médiában megosztott felvételen látszik, hogy a Barcelona és az Internazionale korábbi kiváló csatára a Brazília-Koreai Köztársaság nyolcaddöntő előtt boldogan fényképezkedik a szurkolókkal, majd heves vitába kezd egy kamerázó férfival. Eto,ót többen is próbálták lefogni, de ő kiszabadult a szorításból és letérdelte a férfit.
    A Twitteren olvasható kameruni információk szerint egy algériai videósról van szó, aki azt rótta fel a sztárnak, hogy a kameruni válogatott botrányos körülmények között harcolta ki a világbajnoki részvételt Algéria sérelmére.
    A két csapat a kvalifikáció utolsó körében egymás ellen, oda-visszavágós párharcban döntött a katari szereplésről, az első meccsen Algéria idegenben nyert 1-0-ra. A visszavágón a kameruni Eric Maxim Choupo-Moting gólját lökés előzte meg, amit a VAR jelzett is a gambiai Bakary Gassamának - aki Katarban is vezetett már meccset -, ő azonban ennek ellenére megadta a találatot. Így jöhetett a hosszabbítás, amelynek elején egy VAR-által is szabályosnak vélt góltól fosztotta meg a bíró a hazaiakat, akik végül 2-1-es vereséget szenvedtek a ráadásban.
    Az ügy kapcsán az algériaiak korrupcióval vádolták meg a játékvezetőt és hivatalos panaszt is benyújtottak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez.
    Eto,o - aki 1998 és 2014 között négy világbajnokságon játszott - a szövetség elnökeként, illetve vb egyik nagyköveteként képviseli hazáját a katari vb-n, amelyen Kamerun a csoportkörben búcsúzott.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!