Foci

2006.07.20. 02:29

Továbbra is káosz

Budapest (mti) - A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy hatályon kívül helyezi a fellebbviteli licencadó bizottság döntéseit, és a testület tagjait visszahívja.

Mórocz Zsolt

Helmeczy László alelnök az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy július 17-én a másodfokú licencadó bizottság szabálytalanul ült össze, a tanácskozásról a testület elnöke, Kamarás István nem is tudott, ráadásul érdemben megváltoztatott egy jogerős határozatot, amit nem tehetett volna meg. Ezért Kamarás kivételével mindenkit visszahívtak. Az MLSZ háromtagú ad hoc bizottságot választott, melynek feladata minden, a licenccel kapcsolatos tevékenység ellenőrzése. Az új testületnek 48 órán belül fel kell állnia. Az elnökség új másodfokú licenceljárást rendelt el, és arról döntött, hogy mindenképpen tizenhat csapat szerepel az élvonalban. Helmeczy hozzátette jelenleg az a határozat van érvényben, amely a FTC-nek és a Vácnak nem engedélyezi az élvonalbeli indulást. A tájékoztatón elhangzott, hogy a szabályok értelmében, ha a Ferencváros és a Vác az új testülettől sem kap indulási engedélyt, akkor az élvonaltól az elmúlt szezonban búcsúzó Vasas és Pápa szerepelhet a legmagasabb osztályban. A szövetség első embere elmondta, hogy a Váccal szemben az volt az egyetlen kifogása a licencadó bizottságnak, hogy irreálisan alacsonynak tartotta a klub költségvetését, ennek megítélése azonban nem a testület feladata. Hozzátette ha az FTC elindulhat az élvonalban, de aztán csődbe jut, mert nem sikerül megállapodni a befektetővel, a zöld-fehér klubot kizárják, és három évig nem szerepelhet az NB I-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!