Foci

2006.09.05. 02:29

Zászlóhitelesítés

Szombathely (tg) - Csütörtökön 10-től 16 óráig zászlóhitelesítésre várják a Haladás-szurkolókat a klub Rohonci úti irodájába.

Mórocz Zsolt

- A Magyar Labdarúgó Szövetség biztonsági bizottságának határozata szerint szeptember 4-étől csak hitelesített zászlókat, transzparenseket vihetnek be a drukkerek az NB I-es, NB II-es labdarúgó-mérkőzésekre, ez a döntés érvényes a nemzetközi meccsekre, a válogatott találkozókra is - tudtuk meg Nagy Lászlótól, a Szombathelyi Haladás technikai igazgatójától. - Arra kérjük a zöld-fehér szimpatizánsokat, hogy csütörtökön hozzák be a zászlóikat a klubirodába. A szalonképes transzparenseket lepecsételjük, a drukkerek pedig kitöltenek egy űrlapot. A klub részéről jómagam várom a szurkolókat, a rendőrséget pedig a közrendészeti osztály egyik munkatársa képviseli. Az MLSZ elsősorban a faji, vallási vagy nemzeti ala-pon diszkriminatív transzparenseket akarja eltüntetni a stadionokból. Elképzelhetőnek tartom, hogy azokon a pályákon, ahol nincsenek szervezett szurkolói csoportok, például Gyirmóton vagy Kaposvölgyén, lazábban veszik az ellenőrzést, és be lehet csempészni különféle zászlókat. De abban például biztos vagyok, hogy Pápán vagy Dunaújvárosban erre ügyelnek a biztonságiak. A szombati hazai meccsünkön már mi is csak szűrés után engedjük be a transzparenseket. Nem szeretnénk büntetés címén különböző összegeket fizetni az MLSZ kasszájába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!