Foci

2006.11.20. 03:29

Három Haladás-pont

Dunaújváros - Roppant fontos és értékes három pontot szerzett a labdarúgó NB II. zárófordulójában a Haladás. A zöld-fehérek ismét Andorka Péter góljaival szerezték meg a győzelmet.

Pum András

19. perc: Micskót lökte fel a jobb oldalon a tizenhatoson belül Udvari. A büntetőt Potemkin a jobb sarok felé lőtte, de Sipos bravúrral védett.

45. perc: Nagy Gábor iramodott meg, Andorkához passzolt, a csatártól egy újvárosi védő közreműködésével Nagy Gáborhoz pattant a labda, a középpályás betört a tizenhatoson belülre, ahol Ghéczy buktatta. A tizenegyest Andorka a jobb sarokba bombázta (0:2).

47. perc: Andorka szerzett labdát a jobb oldalon, a tizenhatoson belül megforgatta Hrncart, lövését Máthé védte, a kipattanó labdát Hegyi 10 méterről a léc fölé lőtte.

55. perc: Udvari veszítette el a labdát a bal oldalon saját tizenhatosánál, Potemkin lecsapott rá, majd 13 méterről a jobb sarokba lőtt (1:2).

59. perc: Hoffmann jobb oldali beadása után Sipos Norbert Guzmics vállára rúgta a labdát, Szilasi játékvezető meglepetésre ismét büntetőt ítélt. A tizenegyest Hofmann végezte el, a felső lécre emelt.

92. perc: Grósz 25 méteres szabadrúgását Sipos előrevetődve hárította, ám Nagy István odarúgott a kapusnak. Hatalmas tülekedés támadt, Baráth mellbe rúgta Micskót, és Potemkin is odaütött egy vasi játékosnak. A játékvezető Potemkinnek majd Baráthnak is felmutatta a piros lapot.

Mintegy kétszázötven Haladás-szurkoló fergeteges buzdítása közepette kezdődött a találkozó, az első negyedórában a hazaiak futballoztak fölényben, sorozatban rúgták szögleteiket. A vendégek jobbára a védekezéssel voltak elfoglalva, ezért is jött váratlanul vezető góljuk. A hazaiak gyorsan kiegyenlíthették volna hátrányukat, ám Potemkin büntetőt hibázott. A félidő közepére talált magára a vasi gárda, ekkor már kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók, sőt, a félidő lefújás előtt kétgólosra növelte előnyét a Haladás. Szünet után egy védelmi bakit góllal büntetett a Dunaújváros, majd a második 11-esüket is elrontották a hazaiak. Egyre nagyobb nyomás alá került a zöld-fehérek kapuja, igaz, helyzetük nem nagyon akadt az acélvárosiaknak. A vasiak hősiesen védekezve, ha kis szerencsével is, de megérdemelten nyertek.

Jakab Elek: - Az ősszel most játszottunk a legjobban, végig mi irányítottuk a játékot, igaz, kevés helyzetünk volt. Jó képességű csapat ellen 2:0-s vezetésünk után végleg eldönthettük volna a mérkőzést. Az utolsó húsz perc nagyon nehéz volt.

Artner Tamás: -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!