Foci

2006.12.14. 03:29

Az élbolyban a helyük

Szombathely - Féltávnál második helyen áll a női labdarúgó NB I-ben a WHC-Viktória FC Szombathely női csapata.

Falussy Péter

- A Femina mindenképpen nálunk jobb erőkből áll, így is, úgy is győztek volna, de a 0:4-nél és a 0:5-nél azért többre képesek a lányok. A listavezető nagy előnye a csapattagok óriási hazai és nemzetközi tapasztalata, ami a játékosok korából adódóan a Viktóriánál hiányzik. Az ETO ellen a formaidőzítéssel volt gond, ezzel együtt is nyerhettünk volna, ha berúgjuk helyzeteinket. A győrieket ugyanakkor jó csapatnak tartom, szerintem odaérhetnek a végén a harmadik helyre. Az egyesületünk 13 éve működik, ez a nyolcadik szezonunk az NB I-ben; arra nagyon büszkék vagyunk, hogy az utóbbi hat esztendőben - függetlenül a keretben folyamatosan zajló változásoktól - rendre az első három között vagyunk. A realitás az ezüstérmes pozíció megtartása lehet, de természetesen a futballban, pláne a női szakágban bármi megeshet, még az is, hogy a kilencpontos előnnyel álló Feminának nem sikerül annyira a tavasz, mint az egész idei év.

- Kiket emelne ki az őszi menetelésükkel összefüggésben?

- Két játékost mindenképpen. Tóth Gabriella, azok után, hogy ősszel visszakerült a válogatottba, nagyszerű formába lendült, balszélső létére tíz találattal vezeti az NB I. góllövőlistáját. A védő Tóth Enikő pedig végig megbízható átlagot hozott. Az övéken kívül is voltak figyelemre méltó teljesítmények. A 16 éves Szuh Erika nem ijedt meg a lehetőségtől, hétszer köszönt be; egymaga négyet rúgott az Írisnek. Fehér Nikolett nyolcgólos, de az ő formája ingadozott. Akadtak jó produkciói Megyerinek, Tájmelnek és Horváth Nórának is, de igazából senkire sem lehet panaszom. Nagy nyugalmat kölcsönöz, hogy nálunk véd a felnőtt (Szvorda Melinda) és az U19-es (Papp Eszter) válogatott kapusa.

- Terveznek-e erősítést, és hogyan alakul a felkészülési programjuk?

- Egy befejező csatár és egy védekező középpályás még elkelne, de konkrétumokról egyelőre nem tudok beszámolni. Ami a menetrendet illeti, péntekig még edzésben maradunk, aztán 8-án találkozunk újra. Eközben Celldömölkön fellépünk a Szilveszter-kupa kispályás tornán. Környékbeli fiúcsapatokkal és osztrák, szlovén partnerekkel egyaránt tervezünk edzőmeccseket. A bajnokság márciusban folytatódik.

1. Femina12111051-434
2. Viktória1281335-1625
3. MTK1253432-2418
4. FTC1250718-2915
5. Győr1243517-1915
6. Újpest1230915-369
7. Íris12201010-496

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!