Foci

2008.07.16. 02:28

Fiatalítás Sárváron

Sárvár (pa) - A tavaszi pontlevonás ellenére is a negyedik helyen végzett a labdarúgó NB III. Bakony-csoportjában a Sárvár FC együttese.

Pum András

- Egy rövid ideig megzavarta a fiúkat a pontlevonás, de később már egyáltalán nem foglalkoztak ezzel - mondta Haraszti Zsolt, a Sárvár FC trénere. - Nagyobb baj volt, hogy a sok fiatal játékos miatt tavasszal meglehetősen rapszodikusan szerepeltünk. Ráadásul a szezon végén már nem akadt olyan meccsünk, ahol ne hiányzott volna sárga lapok miatt valaki, volt, hogy egyszerre két-három meghatározó játékos is. Ennek ellenére akadt néhány olyan meccsünk, amelyre büszkék lehetünk, így a soproni 3:2-es győzelmünk és a Bük elleni 2:1-es hazai sikerünk. Ugyanakkor a csornai (5:1) és a veszprémi (3:1) vereségünket jó lenne mihamarabb elfelejteni. A negyedik hellyel elégedett vagyok, a játékunk viszont csak hellyel-közzel volt jó.

- Az egész éves teljesítményt figyelembe véve Tóth Jenő, Varga Jenő, Horváth Lajos, Németh Gábor, Vadász Tibor produkciójával voltam elégedett, tavasszal Balassa Sándor nyújtott kiemelkedőt - folytatta Haraszti Zsolt. - Nagy András 22 gólt szerzett, ugyanakkor kiegyensúlyozottabb teljesítményt vártam tőle. Tóth Péter sokat volt sérült, hiányzott a játéka, Fábián rengeteg felesleges sárga lapot szedett össze, Fehér Károlynak pedig a szezon végére alaposan visszaesett a teljesítménye. Jómagam újabb egy plusz egy éves szerződést kötöttem a klubbal, elsődleges célunk, hogy minél több sárvári kötődésű fiatalt építsünk be a csapatba. Egy új szabály szerint ugyanis egyszerre legalább két, 1988. január 1. után született fiatalnak pályán kell lennie. Vannak távozóink és érkezőink is: az ausztriai Ritzing csapatába igazolt Nagy András, míg Fehér Károly Celldömölkön folytatja pályafutását. Fábián Zsoltnak nem hosszabbítottuk meg a szerződését, neki egyelőre nincs csapata. Bükről két játékos, a Bakony-csoport gólkirálya, Koronczai Roland, valamint Vajda László érkezett. Rajtuk kívül visszatért a Haladás U19-es együtteséből Máté András, próbajátékon szerepel a keszthelyi Keveházi Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!