Foci

2008.10.11. 02:29

Minimális előny

<b>Szombathely</b> - Fordulatokban bővelkedő, izgalmas mérkőzést vívott a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első találkozóján a Szombathelyi Haladás és Győr. A vasiak hátrányból fordítottak.

Vas Népe

18. perc: Bajzát ugratta ki középen a védők közé bemozgó Böőrt, aki 14 méterről a kiinduló Rózsa mellett a jobb sarokba gurított (0:1).

24. perc: Vörös végzett el szabadrúgást a tizenhatos jobb csücskétől, visszagurított labdáját Tóth Péter 18 méterről bombázta kapura, az öt és felesen berobbanó Kuttor lábáról a felső lécre vágódott a játékszer.

29. perc: Tóth Péter ívelt át a jobb oldalra, a védőjét megelőző Oross mellel levette a labdát, középre gurított, az érkező Sipos két lépésről a léc alá bombázott (1:1).Böőr rúgta rá a tizenhatoson belül egy méterről Molnár leszorított kezére a labdát, Solymosi meglepetésre tizenegyest ítélt. A büntetőt Stark laposan a jobb sarokba lőtte (1:2).Völgyi hazaadását Sztevanovics az ötösön belül lekezelte, majd amikor a mezőnybe akarta rúgni, a bevetődő Oross lábáról a jobb sarokba vágódott a labda (2:2). Nikolov passzolta el a labdát, Kovács a győri térfél közepén megszerezte, majd pár lépést követően 24 méterről óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba (3:2).

32. perc:

69. perc:

77. perc:

Álmosan kezdte a mérkőzést a Haladás, így cseppet sem volt meglepő, hogy bő negyedórányi játékot követően megszerezték a vezetést a vendégek. A gólt követően aztán lassan magához tért a szombathelyi együttes, és egy szép akciót követően rövidesen egyenlített is. Lendületben maradtak a hazaiak, sorra vezették támadásaikat, ám egy jogtalannak tűnő büntetővel mégis a győriek jutottak előnyhöz. A tizenegyes felborzolta a kedélyeket a nézőtéren is, így paprikás hangulatban fejeződött be a játékrész.

Szünet után nagy lendülettel kezdett a Haladás, és a sorozatos rohamok eredményre vezettek: egy ritkán látható potyagóllal és egy ritkán látható nagy lövéssel megfordította az állást, így minimális, de megérdemelt, egygólos előnnyel utazhat az október 22-én, szerdán (18.00) esedékes visszavágóra.

Csertői Aurél: - Az első húsz percet átaludtuk, utána viszont ragyogó mérkőzést játszottunk. A csapat tartását mutatja, hogy hátrányból is felálltunk, sőt, a hajrában még rátettünk egy lapáttal.

Egervári Sándor: - Remek hangulatú, igazi kupamérkőzést játszottunk. A két rúgott gólunk reményt ad a visszavágóra. Szombathelyi Haladás-Győri ETO 3:2 (1:2). - Szombathely, 3000 néző, labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntő, első mérkőzés, vezette: Solymosi.

Haladás: RÓZSA - Csontos, Guzmics, Kuttor, Tóth P. - KOVÁCS ZS. (Maikel, 85.), Molnár, Vörös (Tóth N., 85.) - OROSS, Kenesei (Simon A., 45.), SIPOS. Edző: Csertői Aurél.

Győr: Sztevanovics - Nikolov, STARK, Tokody (Jakl, 43.), Völgyi - Bank, Koltai, JÓZSI, Bicak (Ptér, 85.) - Bajzát, Böőr (Brnovics, 55.). Edző: Egervári Sándor.

Gólszerzők: Sipos a 24., Oross a 69., Kovács Zs. a 77., illetve Böőr a 18., Stark (11-esből) a 34. percben.

Sárga lap: Kovács Zs. a 25., Nikolov az 52., Bank az 57. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!