Foci

2008.12.11. 03:29

Csertői Aurél elégedett

<b>Szombathely </b>- Az újonc Szombathelyi Haladás az előkelő negyedik helyen zárta az NB I-es labdarúgó-bajnokság őszi idényét. A gárda trénere, Csertői Aurél összességében elégedett csapata teljesítményével.

Tóth Gábor

- A szakmai stáb és a tulajdonosi kör célkitűzése az volt, hogy a csapat biztosan őrizze meg a négy év után visszanyert élvonalbeli tagságot - fogalmazott a zöld-fehérek trénere, Csertői Aurél. - Ezt a feladatot megoldottuk, sőt, túl is teljesítettük, nincs tehát okom elégedetlenségre. Kiesési gondjaink már biztosan nem lesznek. Az eredmények láttán a tulajdonosok egyébként módosítottak a célkitűzésen. Eszerint a Haladásnak a középmezőny elején kellene zárni a bajnoságot, ami azt jelenti, hogy az ötödik-nyolcadik helyen - erre pedig képesnek tartom a társaságot.

- Ha az őszt nem három vereséggel zárja a Haladás, akkor talán merészebb célok is megfogalmazódhattak volna. Mi történt a hajrában a csapattal?

- Nem érzem azt, hogy magyarázkodnunk kellene az utolsó három meccsért. Igaz ugyan, hogy kikaptunk, de a játékkal nem volt gond, Diósgyőrben és Zalaegerszegen például mezőnyfölényben futballoztunk. Egyszerűen annyi történt, hogy a végén már sok sérült volt a keretben, és a szerencse is elpártolt tőlünk. Kondicionális gondjaink nem voltak, megfelelő erőállapotban fejeztük be a szezont. Tisztában vagyok azzal, ha néhány ponttal többet szerzünk, akkor a dobogón telelünk. Ugyanakkor legyünk reálisak, legyünk türelmesek. Mi csapatot építünk, ami hosszú folyamat, nem ebben az évben kell bajnokságot, érmet nyernünk. Ez a helyezés nagyjából tükrözi a jelenlegi Haladás képességeit.

- A csapat 13 gólt kapott, a legkevesebbet a mezőnyben, és 22 gólt lőtt, ami közepesnek mondható. Mit jelez a statisztika?

- Lehet, hogy furcsa lesz amit mondok, de ezekből a számokból én azt olvasom ki, hogy a tavasszal még jobban kell védekeznünk. Négyszer kaptunk ki 1:0-ra, ezt a folytatásban nem engedhetjük meg magunknak. A téli szünetben ezért megpróbálom még stabilabbá gyúrni a gárdát. A rúgott gólok számával elégedett vagyok, és azzal is, hogy vannak helyzeteink a meccseken.

- A Magyar Kupában nem sikerült maradandót alkotni, a Ligakupában viszont már két fordulóval a csoportkör zárása előtt az egyenes kieséses szakaszba jutott a gárda.

- A Magyar Kupában nem volt túl szerencsés a sorsolásunk. Idegenben játszottunk az Integrállal, aztán a Ferencvárossal, majd következett a Győr. Az ETO-t itthon legyőztük, idegenbe viszont felforgatott csapattal, hiányzó kulcsemberekkel utaztunk, és veszítettünk - az a gárda akkor annyira volt képes. Kétségtelen, hogy én is hosszabb kupaszezonra számítottam, de elégedetlen azért nem vagyok. A Ligakupát maximálisan hasznosítjuk. A fiatal tehetségeink játszanak ebben a sorozatban. Az eredmények pedig azt mutatják, hogy jó az utánpótlásunk, lesz honnan merítenünk a jövőben. Néhány fiatal olyan jól teljesített, hogy a januári felkészülést a felnőtt csapattal kezdheti, Skriba Máté és Kovács István például biztosan.

- Lesz változás a keretben? Van néhány játékos, aki igen kevés lehetőséget kapott, és hallani arról, hogy lesznek érkezők is.

- Túl sok játékosmozgásra azért ne számítson senki. Persze van két-három focista, akinek bizonytalan a jövője a Haladásnál. Őket megpróbáljuk kölcsönadni, vagy eligazolhatnak. Hogy kikről van szó, azt egyelőre nem árulnám el. Lesz még egy egyeztetés a tulajdonosi körrel, a nevekről majd akkor döntünk. Az is igaz, hogy meg lehetne erősíteni a keretünket, tárgyalunk is néhány futballistával - csak olyan játékost igazolunk, aki valóban erősítést jelent.

- Január 7-én kezdődik a tavaszi felkészülésünk, néhány új fiú valószínűleg velünk kezdi a tréningeket. Februárban már Ligakupa-meccsek vannak, a hónap végén pedig kezdődik a bajnokság - zárta szavait a tréner.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!