Foci

2008.12.22. 03:29

Király Gábor nem kapkod

<b>Burnley </b> - Több élvonalbeli skót labdarúgócsapattal is hírbe hozták Király Gábort, az angol másodosztályban szereplő Burnley parkolópályán lévő kapusát. Király azonban kivár, hiszen nyárig él a szerződése.

Tóth Gábor

Király Gábor (a Haladás, a Hertha Berlin, a Crystal Palace, a West Ham United és az Aston Villa korábbi hálóőre) 2007 nyarán igazolt a Burnley gárdájához. Az első szezonja jól sikerült, az idén ősszel viszont - valószínűleg magas fizetése és nem a teljesítménye miatt - kikerült a kezdőcsapatból, klubja szeretné őt eladni. Király utoljára márciusban védett tétmérkőzésen.

- Mindig vannak érdeklődők irántam, de ez nem azt jelenti, hogy szerződést is kínálnak nekem - fogalmazott Király Gábor. - A skót csapatok, illetve egy-két másodosztályú angol egyesület puhatolózásáról magam is hallottam, de csak a sajtóból szereztem róluk tudomást. A menedzserem majd értesít, ha tényleg komoly érdeklődőről van szó. Egyébként nyárig él a szerződésem, nem kapkodok, csak akkor váltok, ha visszautasíthatalan ajánlatot kapok. Ha nem akarok elmenni, a klubom nem adhat el. Edzésben vagyok, keményen dolgozom, igyekszem annyi pluszmunkát végezni, hogy a szervezetem magkapja a meccsterhelést. Lehet, hogy furcsa lesz amit mondok, de ez a félév nem volt haszontalan. Tizenöt éve mindig a soron következő meccsre készültem, nem volt pihenő, ünnep - talán kedtem kicsit belefásulni a mindennapok monoton ritmusába. Most feltöltődtem, nincs gondom a motivációmmal, és teljesen egészséges vagyok. A magyar sajtó mindig arról cikkez, hogy a Burnley ingyen is elengedne, ám ez nem ilyen egyszerű. Volt már példa rá, hogy befutott értem egy ajánlat, ám pénzt kértek értem - most sem kaptam arra egyértelmű választ a klubvezetőktől arra, hogy mehetek-e ingyen. A nyáron lejár a szerződésem, utána könnyebb helyzetben leszek. Az biztos, hogy néhány évig még légiósként szeretném folytatni a pályafutásomat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!