Foci

2009.01.26. 03:29

Elutazott a csapat

<b>Szombathely </b> - Szombaton még az NB II-es Ajkával játszott felkészülési mérkőzést a Haladás labdarúgócsapata, vasárnap pedig már el is utaztak a zöld-fehérek a törökországi edzőtáborba.

Tóth Gábor

Haladás: Rózsa (Gőcze, 45.) - Schimmer (Kovács Zs., 58.), Guzmics, Lengyel, Csontos - Simon Á. (Kovács I., 58.), Molnár (Maikel, 60.), Vörös (Rajos, 45.) - Skriba (Simon A., 45.). Oross (Rácz, 60.), Tóth N. (Gyurján, 45.).

A Haladásban ezúttal sem lépett pályára a sérüléséből lábadozó Tóth Péter és Kenesei Krisztián, elfoglalta helyét viszont a kapuban Rózsa Dániel. Az Ajkában féltucat egykori zöld-fehér játékos kapott helyet a kezdőben: Grőber, Subicz, Imre, Manganelli, Kaj és Mihalecz. Élénk iramban kezdtek a csapatok, a szombathelyiek többet birtokolták a labdát, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani; szervezetten futballozott az Ajka. Szünet után fokozta a tempót a Haladás, a vendégek erejét szinte teljesen lekötötte a védekezés. A hajrában már egyértelműen a Haladás irányított, sorjáztak a helyzetek, Maikel például kapufát lőtt. A 85. percben megtört a jég: Gyurjánt buktatta Kaj a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Maikel értékesítette (1:0).

A szombati edzőmeccs után sokat nem pihenhettek a Haladás játékosai, hiszen vasárnap már utaztak a törökországi edzőtáborba. Tíz napot töltenek a török Riviérán, Belekben. A repülőgép vasárnap este Schwechatról indult, visszafelé pedig február 3-án, délután startol el a gép az antalyai légikötőből.

- A felkészülés első szakaszát letudtuk, elégedett vagyok, a fiúk becsülettel dolgoztak, az eltervezett munkát elvégeztük - nyilatkozott Csertői Aurél, a Haladás vezetőedzője. - Örülök, hogy edzőtáborba mehetünk, ezt nem teheti meg minden magyar csapat. Megpróbáljuk maximálisan kihasznáni a remek körülményeket. Most jön a technikai, taktikai csiszolás, gyorsítjuk a labdarúgókat, lassan kialakulnak a posztok. Ráadásul az edzőtábor erősíti a csapatszellemet. Kemény tréningek, harcos edzőmeccsek várnak a fiúkra - kész csapatként kell visszatérnünk Törökországból.

A Haladás 26 játékossal, hétfős stábbal utazott el. A török keret: Rózsa Dániel, Szép Tamás, Gőcze Gergő kapusok, Schimmer Szabolcs, Csontos Zoltán, Guzmics Richárd, Berning Adrián, Lengyel Dániel, Balassa Péter, Tóth Péter, Devecseri Szilárd, Rajos Gábor, Iszlai Bence, Maikel Thiago, Molnár Balázs, Vörös Péter, Simon Ádám, Kovács Zsolt, Kovács István, Rácz Ferenc, Sipos Norbert, Kenesei Krisztián, Oross Márton, Simon Attila, Tóth Norbert, Skriba Máté mezőnyjátékosok, Csertői Aurél, Németh Zoltán, Ulbert Tibor edzők, Tebeli György, Frischl Balázs gyúrók, Tóth Miklós me-nedzser, Pál T. Gábor rádiós.

Ha Andorka Péterre nem tart igényt a Dunaszerdahely, akkor a támadó csatlakozik a csapathoz. Kuttor Attilla megbetegedett, Berning Ádám utazik helyette. Csutak Ádám, Burkus Máté szakmai okokból, Bonifert Péter sérülés miatt nem került be az utazó keretbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!