Foci

2009.01.08. 03:29

Megkezdte a Haladás

<b>Szombathely </b> - Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A zöld-fehér játékosok sok mozgással, futással hangolódnak a jövő héttől kezdődő keményebb munkára. Egyelőre nem tűnt fel új arc a Rohonci úton.

Tóth Gábor

Tegnap délelőtt a Rohonci úti stadion öltözőjében találkoztak egymással az új esztendőben először a Haladás játékosai, edzői, a klub vezetői. A rövid eligazítást követően autókba pattantak a labdarúgók, és meg sem álltak a Parkerdőig, ahol aztán egymás után rótták a köröket. A három felépülőfélben levő futballista, Rózsa Dániel, Tóth Péter és Kenesei Krisztián nem tartott társaival, a centerpályán maradtak, és ott futottak néhány kört.

- Még érzem a beavatkozás helyét, de napról napra javul az állapotom - mondta a lágyéksérvvel operált kapus, Rózsa Dániel. - Rehabilitációra járok, és közben futok, erősítek. Ha minden jól megy, akkor szerintem már a jövő héttől teljes értékű edzésmunkát végezhetek.

- A decembert tisztességgel végigdolgoztam, konditerembe jártam, futottam, de a bal térdem még meglehetősen érzékeny - mesélte a közelmúltban porcleválással műtött balhátvéd, Tóth Péter. - A jövő héten már nagyobb fokozatra kapcsolok, váltakozó irányú futásokat is beillesztek a felkészülésbe, és talán a második felkészülési meccsünkön már játszhatok.

- Sajnos másfél hónapig egyáltalán nem csinálhattam semmit, csupán két és fél hete kezdtem el mozogni - jelezte a rutinos támadó, Kenesei Krisztián, akinek korábban két helyen is elszakadt a jobb lágyéka. - Többször jártam doktornál, aki megnyugtatott: annak ellenére, hogy komoly a sérülésem, nem lesz szükség műtétre. Körülbelül két hét múlva már teljes intenzitással edzhetek, a törökországi edzőtáborban pedig talán már felkészülési mérkőzéseken is pályára léphetek.

Az első edzésen egyébként a teljes keret megjelent, így már a télen szerződtetett fiatalok, Kovács István, Skriba Máté és Rácz Ferenc is zöld-fehér melegítőt húzott. A többiekkel együtt futott a Parkerdőben a nyáron igazolt, de sérülése miatt eddig bajnoki meccsen egyetlen percet sem szereplő Bonifert Péter is. Próbajátékos viszont jelenleg nincs a zöld-fehér csapatnál. Tóth Miklós klubmenedzser érdeklődésünkre közölte, hogy a Haladással is hírbe hozott, 23 esztendős bőcsi középpályásért, Irhás Ignácért 10 millió forintot kér a borsodi klub, ennyi pénzt viszont nem akar fizetni érte a zöld-fehér menedzsment - megy tehát a huzavona a két klub között. Egyébként Tóth Miklós szerint nagy játékosmozgás nem lesz a télen a Rohonci úton.

A Haladás a nyáron két játékosát kölcsönadta, Pölöskei Pétert a Ferencvárosnak, Hujber Gábort pedig az Ajkának. A két labdarúgó kölcsönadási szerződése a nyárig szól, így ők nem Szombathelyen kezdték a tavaszi felkészülést.

- Egyelőre a futásé, a sok mozgásé a főszerep, ezekben a napokban tulajdonképpen ráhangolódunk a következő héten kezdődő keményebb munkára - fogalmazott a Haladás vezetőedzője, Csertői Aurél. - A felkészülési programunkkal elégedett vagyok, sok edzőmeccs vár ránk, továbbá a bajnoki rajtig még két Ligakupa-találkozón kell pályára lépnünk, és ismét lehetőségünk nyílik külföldi edzőtáborozásra. A törökországinak nagyon örülök, ott ideális körülmények várnak ránk. Mozgalmas hetek előtt állunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!