Foci

2009.03.21. 03:29

Siófokon javítana a Haladás

Szombathely - Ma 18 órától a Soproni Liga 15. helyén álló Siófok otthonában vendégeskedik a hatodik Szombathelyi Haladás együttese.

Pum András

A Haladás labdarúgói a tavaszi szezonnyitón 2:0-s győzelmet arattak Nyíregyházán, majd Szombathelyen ugyanilyen arányban kikaptak az Újpesttől. Kedden pedig a Rohonci úton, a Pécs elleni 4:1-es vereséggel elbúcsúzott a Ligakupától a zöld-fehér együttes. Túlzás lenne tehát azt állítani, hogy jó passzban van Csertői Aurél legénysége. A siófokiak formája viszont felfelé ível, két idegenbeli vereséget - Fehérvár 1:2, Újpest 0:2 - követően 1:0-ra győztek a Vasas vendégeként Aczél Zoltán tanítványai, miközben a Debrecen elbúcsúztatásával a legjobb négy közé jutottak a Magyar Kupában. Ám az első tavaszi hazai bajnokija előtt álló sárga-kékek hátránya tíz pont a még bentmaradást jelentő 14. helytől.

- Magyarországon bárki megverhet bárkit, így nem téveszt meg minket a Siófok utolsó előtti helyezése - jelezte Csertői Aurél, a Haladás trénere. - Ráadásul az utóbbi időben a Balaton-partiak önmagukhoz képest is jó formát mutatnak, így valamennyi labdarúgómtól maximális koncentrációt várok el. Az Újpest ellen elkerülhető gólokat kaptunk, miközben elöl kihagytuk helyzeteinket. Nyilvánvaló, hogy csak úgy lehetünk sikeresek, ha ezeket a hiányosságokat kiküszöböljük. Szeretnénk a tavaszi ötvenszázalékos bajnoki mérlegünket feljebb tornászni, győzni megyünk Siófokra. A Simon testvérek változatlanul sérültek, az U17-es válogatottal készülő Skribát pedig kérésünk ellenére sem engedte el a szövetség a meccsre. Kuttor viszont a Ligakupa után a bajnokin is kezdő lesz. Összeállítás: Rózsa - Csontos, Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Rajos, Molnár, Vörös - Oross, Kenesei, Sipos. A mérkőzésről a www.haladas.vasnepe.hu oldalon online tudósítást olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!