Foci

2009.04.17. 02:29

Sipos Norbert a Milan ellen szerepelhet a ligaválogatottban

Szombathely - Április 22-én a világhírű AC Milan játszik barátságos labdarúgó-mérkőzést a magyar ligaválogatottal a Puskás-stadionban. A magyar csapatban ott lesz Sipos Norbert is.

Tóth Gábor

A Milan ellen készülő, a honi élvonalban szereplő labdarúgókra, valamint az NB II-es FTC játékosaira épülő magyar ligaválogatott korábbi bő, harmincfős keretébe három Haladás-futballistát jelölt a szakvezető, Mészöly Géza. Keretszűkítés után viszont csak a zöld-fehérek 28 esztendős saját nevelésű középpályása, Sipos Norbert maradt a ligaválogatott tagja - Kenesei Krisztián és Molnár Balázs kimaradt a csapatból.

- A barátnőmtől tudtam meg a jó hírt, hogy játszhatok a Milan ellen - árulta el lapunknak a 70 NB I-es meccset maga mögött tudó Sipos Nobert. - Örülök a lehetőségnek, és persze jólesik az elismerés. Az viszont elszomorít egy kicsit, hogy csak egyedül képviselem majd a Haladást az olaszok elleni mérkőzésen - hiszen több jó focista is szerepel a Rohonci úton. Hivatalos értesítést még nem kaptam, úgyhogy most várom a szövetség vagy a szervezők levelét. A barátaim ugratnak rendesen, viccelődnek, hogy kik ellen léphetek pályára. 

Egyébként szeretem az olasz focit, kedvelem a Milant, David Beckham pedig egyenesen a példaképem. Nagyon szeretem a játékát, a tehetsége, a futball iránti alázata pedig ugyancsak figyelemre méltó. Ha már bekerültem a szűk keretbe, akkor természetesen szeretnék játszani. Egy magyar labdarúgónak nem adatik meg mindennap, hogy szemtől szembe állhasson világsztárokkal. Persze még jobb lenne a hangulatom, ha nem barátságos meccset játszanánk, hanem éles, tétre menő derbit... Ám azt azért leszögezném, hogy egyelőre a hétvégi bajnoki sokkal jobban foglalkoztat, mint a Milan-meccs. Az elmúlt fordulókban sok pontot hullajtottunk el, jó lenne tehát javítani. Ha a Kecskemétet legyőztük, utána már jöhet a Milan.

- A gálameccs előtti szerda délután, valamint csütörtök délelőtt tartok edzést, főként taktikai jellegű tréninget a csapatnak - tudtuk meg Mészöly Gézától, a ligaválogatott, egyben a Vasas 42 esztendős trénerétől. - Szeretnék minden kerettagnak lehetőséget adni, ám az olaszokkal még egyeztetnünk kell a cserelehetőségek számáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!