Foci

2009.04.29. 09:44

Tavasszal feltámadtak az alsósági focisták

Celldömölk - Váratlan, hősies győzelmet aratott a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Sárvári-csoportjának legutóbbi fordulójában az Alsóság. A ságiak a bajnoki címre is esélyes Ostffyasszonyfát 2:1 arányban kétvállra fektették.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Meglehetősen nagy pénzt adtak volna a fogadóirodák a megyei III. Sárvári-csoportjában szereplő Alsóság Ostffyasszonyfa elleni győzelmére - fájdalom, erre a meccsre természetesen nem lehetett tétet tenni . Az alsóságiak gyenge őszt követően ugyan a tavasszal már sokkal jobb eredményeket produkáltak, ám nyolc pontjukkal így is sereghajtói voltak a Sárvári-csoportnak. A vendégek viszont harmadik helyen tanyáztak a fordulót megelőzően, az alsóságiak nyolc egységével szemben ők már 29 pontot szorgoskodtak össze. Azaaz a papírforma a vendégek mellett szólt - ám a meccs nem várt fordulatot vett.
-Meglehetősen nagy mellénnyel érkeztek az ostffyasszonyfaiak, ez már a találkozó előtt és a meccsen is feltűnt - mondta Balhási László, az Alsóság trénere. - Más kérdés, hogy ettől függetlenül esélyeshez méltóan kezdtek, sok helyzetet kidolgoztak, és a 30. percben már 1:0-ra vezettek. Nem roppantunk össze, ennek köszönhetően tíz perc múlva kiegyenlítettünk. 

A második félidőben aztán alig telt el negyedóra, amikor már mi vezettünk 2:1-re - mondanom sem kell, óriási volt az öröm.  Nem követtük el azt a hibát, hogy visszaálltunk, bátran mentünk előre, és mivel a vendégek ugyanígy tettek, egész jó ki meccs kerekedett. Mindkét csapat rúghatott volna gólokat, de végül  - bár mindkétkapu előtt adódtak helyzetek - nem esett több találat. A győzelemnek köszönhetően elkerültünk az utolsó helyről - a bobaiakat és a nemeskocsiakat is megelőztük. 

A meccs végén egyébként kissé elszakadt a cérna a vendégvezetőknél, a játékvezetőt tették felelőssé a vereségért, de csak szóban inzultálták, hiszen rendezőink nem engedték a bíró közelébe őket. 

Ami azt illeti tavasszal jobban szerepelünk mint az ősszel - folytatta Balhási László - Ez elsősorban annak tudható be, hogy míg tavaly nem tudtam edzést tartani, idén heti egy foglalkozásunk van, ez  pedig meglátszik az eredményeinken. Ráadásul 12-13 ember mindig eljön a tréningekre, azaz nem csak egymást nézegetjük, hanem rendesen edzünk is. Tavasszal 5:0-ra nyertünk Bobán, 2:0-ra Izsákfán, most az Ostffyasszonyfa ellen is győztünk, ráadásul a szintén jó képességű Hosszúpereszteg ellen csak az utolsó percben kapott góllal maradtunk alul. Csupán a Nemeskocs elleni hazai 4:3-as zakó nem illik a képbe. Bizakodásra ad okot, hogy míg ősszel összesen kettő, addig tavasszal öt meccs alatt már  kilenc pontot gyűjtöttünk.

Immáron évek óta a celldömölki edzőpályán vívjuk meccseinket, a tréningeket pedig a mellette található műfüves pályán tartom - azaz a körülményekre nem lehet panaszunk.  Szerencsére egyre több helyi látogat ki a meccseinkre, nagyon remélem, hogy jó szereplésünkkel minél több nézőt állítunk a csapat mellé. Most a kilencedik helyen állunk, ennél feljebb sajnos már nem nagyon tudunk lépni, az az előttünk álló szergényiek tíz ponttal előznek meg minket. A cél így az, hogy megtartsuk jelenlegi pozíciónkat - vázolta a jövővel kapcsolatos terveiket Balhási.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!