Foci

2009.05.08. 02:29

Az MTK otthonában játszik a Haladás

Szombathely - A Haladás labdarúgócsapata ma, 19 órás kezdéssel az MTK vendégeként folytatja az NB I-es bajnokságot (Duna TV). A talákozón a vasiak védője, Kuttor Attila 541. élvonalbeli meccsén lép pályára, ezzel abszolút csúcstartó lesz.

Balla Emőke

Az elmúlt fordulóban, kedden, a Haladás-Fehérvár mérkőzésen 540. NB I-es mérkőzésén lépett pályára Kuttor Attila, a zöld-fehérek védője. A rutinos futballista ezzel beérte az addigi csúcstartót, a korábbi Rohonci úti kedvencet, Illés Bélát, a Haladás szakmai igazgatóját - vagyis saját munkaadóját, nem mellékesen jó barátját. Az MTK elleni meccs után Kuttor már egyedüli csúcstartó lesz. És hol van még az örökifjú focista pályafutásának a vége?!

Kuttor Attila eredményekben gazdag éveket tudhat maga mögött. A Videoton, a Győr, az MTK a Debrecen és a Siófok korábbi játékosa 19-szer szerepelt a válogatottban, egyszeres bajnoknak (1997), háromszoros kupagyőztesnek (1997, 1998, 2006) vallhatja magát. Május 29-én lesz 39 esztendős.

- Egyáltalán nem úgy kezdtem a pályafutásomat, hogy egyszer majd én leszek az NB I-es csúcstartó - árulta el Kuttor Attila. - Apró lépésenként építettem fel a karrieremet, mindig csak a következő feladatra koncentráltam. Persze mostanában már számolgattam a meccseimet, hiszen az ismerősök úton, útfélen emlékeztettek a rekordra. Nem tagadom, jólesik, hogy idáig eljutottam.

- Mi a titka annak, hogy 39 évesen is felveszi a versenyt a fiatalokkal?

- Egyfelől szerencsém volt, hiszen a komolyabb sérülések elkerültek. De igyekeztem mindig sportszerűen, egészségesen élni, nem elhasználni a szervezetemet. Ám azt hiszem, hogy az édesapámnak és az édesanyámnak köszönhetem a legtöbbet - a tőlük örökölt géneket.

- Van olyan pillanata a pályafutásának, ami különösen emlékezetes?

- Nem emelnék ki semmit. Egy kerek pályafutás áll mögöttem, sok-sok szép emlékkel, fontos gólokkal, győztes meccsekkel - csak a szépre szabad emlékezni. Azt hiszem, kihoztam magamból, amit lehetett, elégedett vagyok. Szerettem volna jó futballista lenni, talán sikerült valamit letennem az asztalra. A lényeg az, hogy rengeteget köszönhetek a futballnak.

- Meddig kíván futballozni? Készül már a civil életre?

- Még egy éves szerződés köt a Haladáshoz. A nyáron leülök tárgyalni a szakmai stábbal, aztán meglátjuk, hogyan tovább. Mindenáron nem akarok futballozni, csak akkor, ha tényleg szükség van rám. Miután kielemeztük az idei tejesítményemet, közösen döntünk majd a sorsomról. Egyébként a futball mellett tanulgatok: a testnevelési egyetemen diplomáztam és A-licences edzői végzettségem is van.

- Hogy érzi magát a Haladásnál?

- Szeretek Szombathelyen futballozni. Barátok között lehetek és jó kis csapatunk van. Sok a szurkolónk, és vannak célok. Mi kell más egy futballistának? Nem kertelek: csak akkor lennék elégedett az idei szezonnal, ha a harmadik helyen végeznénk. Egyébként próbálom segíteni a fiatalok fejlődését, igyekszem átadni nekik a tapasztalatomat. Sopronban lakom, onnan ingázom. Nem veszek részt minden tréningen, de ennyi idősen nekem már másfajta edzésmunkára van szükségem.

- Következik az MTK. Izgalmas meccsre van kilátás, hiszen mind a két csapat a dobogóért küzd.

- A MTK minden évben jó csapatot alakít ki, tele tehetséges fiatalokkal. Játsszák a futballt, sokat mozognak, gyorsan járatják a labdát. De azt hiszem, fel tudjuk velük venni a versenyt, hiszen az utóbbi hetekben alaposan belelendültünk. Ha szervezetten játszunk, akkor nyerhetünk. Kikapni semmiképpen sem szabad, hiszen egy közvetlen riválissal meccselünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!