Foci

2009.10.03. 19:16

U20-as vb: a hondurasi blama után nyolcaddöntős a magyar csapat

Alexandria - A magyar válogatott 2-0-s győzelmet aratott szombaton az Egyesült Arab Emírségek csapata felett, s ezzel csoportelsőként bejutott a nyolcaddöntőbe a 20 éven aluliak Egyiptomban zajló labdarúgó-világbajnokságán.

MTI

 

A mérkőzést Németh Krisztián és Koman Vladimir góljai döntötték el. Egervári Sándor együttese múlt vasárnapi első meccsén 3-0-ra kikapott Hondurastól, szerdán pedig 4-0-ra legyőzte Dél-Afrika legjobbjait, így hat ponttal végzett a kvartett élén. A folytatásban a magyarok - kedden - az E csoport másodikjával találkoznak majd a nyolc közé jutásért, Alexandriában.
   
A vb-n a hat kvartettből az első két helyezett, továbbá a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe.
   
F csoport, 3. forduló:

Magyarország - Egyesült Arab Emírségek 2-0 (2-0). Alexandria, Alexandria Stadion, vezette: O,Leary (új-zélandi)
Gólszerző
: Németh (19.), Koman (22.)
Sárga lap: Varga (72.)

Magyarország: Gulácsi - Szekeres A., Debreceni, Szabó J., Présinger - Takács P. (Dudás, 90.), Simon Á. (Zámbó, 75.), Koman, Kiss M. - Futács, Németh (Varga, 62.)

A mérkőzés eredményétől függetlenül már továbbjutott rivális kezdte aktívabban a mérkőzést, az első negyedórában több veszélyesnek tűnő akciót is vezetett, ám játékosai a kapu előtt határozatlanok voltak, míg a magyar együttes egy szép kontra végén még a játékrész közepe előtt vezetéshez jutott. Ezt követően a rivális magához sem térhetett a gól után, Koman Vladimir máris megduplázta az előnyt, melyet a szünetig sikerült megtartani.
   
A második félidőben Egervári Sándor együttese az eredmény tartására törekedett, s mivel a védelem szinte minden szituációban biztosan állt a lábán, megnyerte a mérkőzést. A csoport másik találkozóján Dél-Afrika legyőzte Hondurast, így a második magyar siker az első helyet jelentette a csoportban.

Dél Afrikai köztársaság-Honduras 2-0 (1-0)

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 6 pont - továbbjutott, 2. Egyesült Arab Emírségek 4 (3-4) - továbbjutott, 3. Dél-afrikai Köztársaság 4 (4-6) - továbbjutott, 4. Honduras 3 pont

Azonos pontszám esetén a gólkülönbség döntött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!