Foci

2010.01.30. 22:10

Afrika Kupa: Togót két tornáról kizárták, Nigéria bronzérmes

Nem vehet részt a következő két Afrika Kupán a togói labdarúgó-válogatott, amely egy három áldozatot követelő fegyveres támadás nyomán korábban visszalépett a jelenleg Angolában zajló kontinenstornától

MTI

"A játékosok pályára akartak lépni a csoportmeccseken, de a togói kormány nem engedte őket" - közölte szombaton az afrikai szövetség (CAF) illetékese. "Mivel a politikai beavatkozás ellenkezik az alapszabályunkkal, Togót kizárjuk a következő két kupáról, és 50 ezer dolláros bírsággal sújtjuk."
 
Togo fellebbez a döntés ellen. Ezt Christophe Tchao sportminiszter jelentette be.

"Fellebbezünk, és ami biztos, minden legális eszközzel élni fogunk, hogy megvédjük a döntésünket" - mondta a politikus.

Január 8-án egy szeparatista csoport gépfegyverrel megtámadta az Afrika Kupára tartó togóiakat szállító autóbuszt, s a merényletben három ember - a sofőr, a szövetségi kapitány segítője és egy sajtószóvivő - életét vesztette, további nyolc pedig különböző sérüléseket szenvedett. A terrorakció nyomán a togói vezetés hazarendelte a csapatot, amelyet utóbb hivatalosan kizártak a kontinenstornáról.

 Nigéria a bronzérmes

 Nigéria labdarúgó-válogatottja lett a bronzérmes az Angolában zajló Afrika Kupán, miután a szombati helyosztón egygólos győzelmet aratott Algéria csapata felett.

Eredmény, a 3. helyért:

Nigéria-Algéria 1-0 (0-0)
Gól: Obinna (55.)

 vasárnap:
döntő: Egyiptom-Ghána, Luanda 17 óra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!