Foci

2011.09.01. 13:47

Semlegesíteni a világsztárt - Ibrahimovic pályára lép ellenünk Kenyeres szerint

Egervári Sándor elsőszámú segítője, Kenyeres Imre óvatos optimizmussal várja a Puskás-stadionban szeptember 2-án, péntek este, 19.45-kor kezdődő, svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőt. Azt mondja, a győzelem hatalmas bravúr lenne, azonban a jövő évi Eb-ről csak akkor álmodozhatunk, ha az északiak elleni derbit követően, Moldovában is diadalmaskodunk, valamint október végén, búcsúzóul a finneket is elnáspángoljuk Budapesten.

Horog László

- Többen számolgatnak, mennyi pontra lenne szükségünk a csoport második helyéhez, azaz a pótselejtezőhöz. Az biztos, hogy hibáznunk már nem szabad, ebből a három találkozóból győztesen kell kikerülnünk. Ha a svédeket nem verjük meg, elszálltak az álmaink. Ugyanis a veretlen, mind a hat mérkőzését megnyerő, vb-ezüstérmes, 18 pontos Hollandiát befogni gyakorlatilag nem lehet, de az öt győzelemmel és egy vereséggel álló, 12 pontos svédek is jóval előnyösebb pozíciót foglalnak el, mint mi, négy sikerrel és három kudarccal. Ráadásul mi egy meccsel többet játszottunk, mint az előttünk helyezkedő riválisok. Egy biztos, reménykednünk akkor érdemes, ha pénteken győztesen jövünk le a pályáról, ám a sorsunk akkor sem csak a mi kezünkben lesz.

- A hétvégén Dzsudzsák Balázs kulcscsonttörést szenvedett, ami egyértelműsítette, hogy kihagyja a gárda előtt álló összecsapásokat. Egervári Sándor azt nyilatkozta, amikor a rossz hírről értesült, az első mondata így hangzott: a kutyafáját! Gondolom, ennél csúnyábban fejezte ki magát

- Valóban cifrábbat mondott. A gépezet fontos láncszeme esett ki, ráadásul nem csak Dzsudzsákot kell pótolnunk. Úgy is mondhatnánk, ez volt az utolsó csepp a pohárban, előzőleg Gera és Szalai műtét következtében esett ki hónapokra, Juhász és Vanczák sárga lapok miatti eltiltás miatt nem lehet közöttünk. Ez öt alapember, mivel nekünk nincs olyan merítési lehetőségünk, mint a világ élvonalába tartozó nemzeteknek, mi az öt kulcsember hiányát nagyon megérezzük.

- Az valószínűsíthető, hogy Gera távollétében a stuttgarti Hajnal dirigálja a gárdát, az Anzsi Mahacskala sztárjának pótlására pedig a Mainz fiatalja, Stieber Zoltán alkalmas lehet.

- Dzsudzsák nemzetközi klasszis, rendkívül fontos pillére a nemzeti együttesnek. Több variáció is felmerült, milyen hadrendben állunk fel, részleteket egyelőre nem szeretnék elárulni. Majd a kapitány eldönti, milyen felállásban leszünk a leghatékonyabbak. Egy biztos, pokolian kemény kilencven perc elé nézünk. A svédek az esélyesek, szeretnénk borítani a papírformát. Ugyanis a legyőzésük hatalmas bravúrnak számítana.

- A hírek szerint kiváló a hangulat csapatnál.

- Ezt megerősíthetem, egységesek vagyunk. A kedd délutáni tréningen kimondottan jól mozogtak a srácok, szerdán délután sem lehetett panasz senkire, mindenki odatette magát. A szerda délelőttöt videózással töltöttük, a svédek játékát elemeztünk.   

- Az utóbbi évek budapesti selejtezőin Ibrahimovic a végjátékban rendre kibabrált velünk. Sérülés miatt a játéka kérdéses. Mit gondol, pályára lép ellenünk?

- Ebben biztos vagyok. Valóban bajlódhat sérüléssel, ám meggyőződésem, ez nem gátolja a szereplésben. Svédországnak is fontos az Eb-részvétel, ezért minden hadra fogható játékost mozgósít. Ha Ibrahimovic nem lép pályára, az természetesen megkönnyíti a dolgunkat, ugyanis különleges képességű futballista, nem egy a sok közül. Európa, sőt, talán a világ egyik legjobb támadója, de a társai sem rossz labdarúgók. Nagyon erős a svéd nemzeti tizenegy, nem véletlenül áll sokkal előkelőbb a világranglistán, mint mi. Most az a legfontosabb, hogy ezt a derbit sikeresen letudjuk, aztán figyelhetünk a moldávokra és a finnekre. Előbbieket Budapesten legyőztük, ami persze nem jelenti, hogy Kisinyovban is biztosan sikerül. Miként a finnek tavaly őszi legyőzése után sem lehet fixre venni, hogy ez itthon is menni fog. Más kérdés, hogy Moldova és Finnország ellen egyértelműen mi számítunk esélyesnek, s ezt érvényre is szeretnénk juttatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!