Foci

2012.06.22. 20:10

Az nyert, aki akart

Ritkán érkezik el az igazság pillanata a labdarúgásban. Előfordul, hogy az utolsó percekben átvánszorog a labda a gólvonalon, megpattan a gömb egy lábon, vagy éppen a játékvezető nem látja azt, amit egyébként mindenki más.

Napló

Szerencsére vannak kivételek, ilyen volt a portugál-cseh összecsapás  is.  Még most sem  értem pontosan, hogy a csehek valójában mit is akartak bemutatni a pályán. Számomra, de gyanúm szerint mások számára is, nagyon úgy tűnt, hogy Plasilék döntetlenre  játszanak, arra apellálva, hogy aztán a büntetőknél már nem a játékbeli jártasság dönt majd, hanem sok egyéb más... 

A  portugálok azonban nem így gondolkodtak (és ezért mindenképpen hála nekik): Cristiano Ronaldo és társai  a továbbjutásért, vagyis a győzelemért tettek meg mindent a roppant fontos mérkőzésen, ahol az elődöntőbe való bejutás volt a tét.   Lehetne most  statisztikázni,  futott kilométereket számolni, rossz és jó passzokat összevetni, birtokolt labdán lamentálni, ám ebben a kilencvenvalahány percben egyértelműen csak egy társulat hajtott, gürcölt  minden ízében a győzelemért,  és ez a portugál volt. Az alibi futball, az idétlen és eredménytelen  kontrajáték viszont ezúttal  befuccsolt, és  az a csapat nyert, aki nyerni is  akart, mert kimondottan ez volt a célja.  És ez nagyon is jól van így.

Még több cikk az Eb-ről  itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!