Foci

2012.06.06. 13:38

EB 2012 - Orbán Viktor ott lesz a nyitómeccsen

Orbán Viktor miniszterelnök a helyszínen nézi meg a lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzését - közölte az MTI érdeklődésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MTI

Az MTI azt követően fordult a sajtófőnökhöz, hogy szerdán Donald Tusk lengyel kormányfő újságíróknak azt mondta, tudomása szerint a magyar kormányfő is jelen lesz a pénteki varsói nyitómérkőzésén.

Tusk, aki a lengyel válogatottal találkozott, újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy az Eb ünnepi megnyitójára nem hívott meg külön minden európai vezetőt, "de a mérkőzés iránt érdeklődőktől visszajelzést kért", amelyet várhatóan csütörtökig küldenek meg. Kitért arra, hogy tekintettel a futball iránti szenvedélyére, külön szeretettel hívta meg a magyar miniszterelnököt.

Tusk véleménye szerint a mérkőzések iránti érdeklődés mutatja, hogy az Eb lengyelországi vonatkozásában szó sincs politikai bojkottról. Ezt bizonyítja, hogy a vasárnapi Olaszország-Spanyolország meccsre az olasz államfőn és a spanyol miniszterelnökön kívül több európai vezető is Gdanskba utazik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!