Foci

2012.07.17. 18:44

Győztes Admirál - Egyre erősödik a HVSE kerete

Szombathely - Lejátszotta első győztes edzőmeccsét az Admirál-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. A zöld-fehérek erősítettek, leigazolták Bánfalvi Balázst.

Tóth Gábor

Admirál-Haladás VSE - Wiener Neustadt (Bécsújhely) 4-2 (2-0)
Szombathely, Arena Savaria, 100 néző, felkészülési futsalmérkőzés, vezette: Huszár, Tóth.
HVSE: Németh K. - Bagó, Jáger, Balikó, Bogyó. Csere: Sipos (kapus), Németh B., Doma, Czeglédi, Bréno, Kottán, Egle, Bíró, Ágoston. Edző: Horváth Levente. 
Szombathelyi gólszerzők: Németh B., Bíró, Bogyó, Egle.

Németh Péter és Koronczai később csatlakozott a felkészüléshez, így ők nem játszottak. Halmos térdműtét után lábadozik, Horváth Péter betegség miatt hagyta ki a meccset. A találkozót végig a hazaiak uralták, pedig sokat cseréltek, sok fiatal kapott játéklehetőséget. Ennek ellenére a nagyot küzdő osztrák bajnok jó edzőpartnernek bizonyult.

- A felkészülésünk megfelelő ütemben halad, az edzőmeccsen látottakkal is elégedett voltam - fogalmazott az Admirál trénere, Horváth Levente. - A keretünk alakul. Leigazoltuk Bánfalvi Balázst, aki már csatlakozott hozzánk. Bánfalvi az előző szezonban a Cső-Montage játékosa volt, Ausztriában folytatja nagypályás pályafutását, de a futsaltól nem akart elszakadni, ezért minket választott. Rutinos, képzett, egyből bevethető játékos, aki nagy erősítést jelent számunkra. A brazil próbajátékos, Bréno ügyében nem döntöttünk, a héten még teszteljük. Régi-új kapusunk, Sipos Gábor és az NB II-es Egyetemi SE-től érkező két tehetséges játékos, Joó Bálint és Balikó Tamás a héten remélhetőleg aláírja a szerződését. Öt fiatal, ügyes játékosunkat - Németh Bálint, Bíró Renátó, Ágoston Szilárd, Doma Péter, Schreiber Ádám - a több játéklehetőség miatt kölcsönadunk az egyetemi csapatnak.

Bánfalvi Balázs 25 esztendős kora ellenére rutinos - ráadásul gólerős - futsalosnak vallhatja magát: 95 NB I-es bajnokit, 39 gólt tudhat eddig a háta mögött. 2006-óta a Cső-Montage budapesti profija, a Haladás kedvéért hagyta el nevelőegyesületét.

- A Haladás mindig is szimpatikus klub volt számomra, ráadásul fejlődőképes, erős a keret. A társaság nagy részét már 5+1-es tornákról ismertem, úgyhogy nem ismeretlen közegbe érkezem. Szerintem az idén is jó kis csapata lesz Szombathelynek - fogalmazott Bánfalvi Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!