Foci

2012.09.08. 13:59

Magyar válogatott - Egervári: jó indítás az andorrai siker

Budapest - Egervári Sándor szövetségi kapitány jó rajtnak nevezte a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtezősorozatában pénteken Andorrában aratott 5-0-s sikerét.

MTI

"Az első meccs okozta láz mellett az andorraiak kemény játékát is leküzdve jó eredménnyel indítottuk a vb-selejtező sorozatot, még ha ezúttal voltak is szürkébb teljesítmények az együttesben" - mondta a szövetség honlapjának a szakvezető, aki külön köszönetet mondott annak a mintegy 200 magyar szurkolónak, aki elkísérte a nemzeti együttest a pireneusi miniállamba, kiváló futballhangulatot varázsolt a stadionba, s ezzel jelentős segítséget nyújtott a játékosoknak.
   
Egervári értékelése szerint csapata az első húsz percben idegesen játszott, de hozzátette, kifejezetten zavaró volt, hogy a játékvezető nem tudta megfogni a meccset.
   
"Az andorraiak kemény, többször durva belépői miatt több játékosuk is begyűjthetett volna akár két sárga lapot is az első félidőben" - fogalmazott a szövetségi kapitány. "Az első gól megnyugtatta az együttest, de csak a szünet után tudtuk azt a nyugodtabb, átgondoltabb játékot hozni, amit elterveztünk."
   
A két gárda történetének első meccsén a magyar szakember Vanczák Vilmos teljesítményével volt nagyon elégedett, meglátása szerint a védő bizonyította, hogy a jövő heti, hollandok elleni mérkőzésen is megoldást jelenthet a jobbhátvéd posztjára. A három nap múlva sorra kerülő találkozóval kapcsolatban még megjegyezte: egyedül Gera Zoltán sérülése okoz némi aggodalmat, az első félidő után azért kellett lecserélnie a csapatkapitányt, mert rúgást kapott a lábára és az Achillesét fájlalta a szünetben.
   
A magyar válogatott a D csoport első játéknapja után ötgólos győzelmével vezeti a tabellát, kedden pedig a vb-ezüstérmes és pénteken a törökök 2-0-s legyőzésével szintén jól rajtoló hollandokat fogadja a Puskás Ferenc Stadionban 20:30 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!