Foci

2013.03.06. 13:20

Rangos tornán a női labdarúgó-válogatott

Szerdán a magyar női labdarúgó-válogatott Mexikó ellen kezdi meg szereplését Portugáliában a nívós Algarve Kupán.

Pum András

A hagyományos portugáliai viadalt a világ legszínvonalasabb női felkészülési tornájaként tartják számon.  A 12 csapatot három négyes csoportba sorsolták úgy, hogy az első kettőben a legjobb  együttesek kaptak helyet, a harmadikban  pedig  itt játszanak a magyarok is  a felzárkózó válogatottak meccselnek. Magyarország a mexikóiakkal, a házigazda portugálokkal és a walesiekkel szerepel egy csoportban. A körmérkőzést követően egy helyosztót  is játszik a Vágó Attila irányította magyar gárda  ezen az összecsapáson  az elitcsoportokból is kaphatunk ellenfelet, ha az első két hely valamelyikén végzünk négyesünkben. A csoport harmadik és negyedik helyezettje a 11-12. helyért   ismét egymás ellen játszik.

A 20 éves Sipos Lilla már 22 válogatottságnál jár

A magyar keret tagja két Viktória-futballista, Tóth Alexandra és Sipos Lilla is, és Vágó Attila szövetségi kapitány csapatával készül az ősszel még Szombathelyen futballozó Tálosi Szabina.

A magyar válogatott pénteken 16 órakor Portugáliával, míg jövő hétfőn, szintén 16 órakor Wales válogatottjával csap össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!