Foci

2013.07.03. 13:18

Jubilála focitorna

A jubileumi, a sorban 20. Rotto Kupa nemzetközi kispályás labdarúgótornának ad otthont július 6-7-én és 13-én az őrségi település, Szalafő.

Tóth Gábor

Július 6-7-én, szombaton és vasárnap a férfi, a női, valamint a VIP tornának ad otthont a szalafői sporttelep. Július 13-án, szombaton pedig az öregfiúk, az old boys és az utánpótlás korosztály lép pályára. A férfiaknál nyolc csoportban 32 csapat fut neki a tornának - a legutóbbi hét tornát a sárvári Sibaris nyerte, a címvédő természetesen ott van a mezőnyben.

Öregfiúkban sincs hiány, négy csoportban 16 együttes meccsel. Az eseményen négy pályán zajlanak majd. - Húsz éve, egy baráti beszélgetés után rendeztük az első tornát, akkor még nem sejtettük, hogy a Rotto Kupa ekkora eseménnyé növi ki magát, hogy húsz évet megél – fogalmazott az ötletgazda, a főszervező, Törő Miklós.

– Egy kétszáz lelket számláló kis településtől ez igazán szép teljesítmény. A jubileum alkalmából néhány aprósággal készülünk, egyetlen nevező csapat sem távozik üres kézzel, valamint az idei férfi döntő előtt megismételjük a 20 évvel ezelőtti finálét, a Farkasfa és a szlovén Krka Salovci csap össze akkori csapatával.

Az idén már 85 szponzora, támogatója van a rendezvényünknek – ez rekord a torna történetében. Az előrejelzések mindhárom napra jó időt, nagy meleget ígérnek, tehát az időjárással nem lesz gond, és remélhetőleg a hangulattal sem - bár utóbbira az elmúlt 20 évben panasz még nem érkezett. Végezetül azt még elmondanám, hogy főtámogatóként Balázs Géza a kezdetek óta mellettünk áll, nélküle nem ünnepelnénk most jubileumot. Az idén is sportszerű meccseket, színvonalas tornát várok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!