Foci

2014.01.23. 16:20

Bravúros SZoESE-siker

Szombathely - Zsinórban második bajnoki győzelmét gyűjtötte be, ráadásul ezúttal a listavezetőt verte a SZoESE NB I-es női futsalcsapata.

Tóth Gábor

Az elmúlt játéknapon megszerezte első győzelemét az újonc, sereghajtó SZoESE. A 14. fordulóban viszont a listavezető, eddig hibátlan Kiskunfélegyháza látogatott Szombathelyre. Vagyis a papírforma sima vendégsikert ígért. Ám a vasi lányok alaposan meglepték ellenfelüket.

Sipos Lilla két góllal járult hozzá a SZoESE győzelméhez. Fotó: Szendi Péter

A SZoESE már a 2. percben megszerezte a vezetést. Majd kontrára rendezkedett be, szervezetten védekezett. A félidő derekára kezdett fáradni a hazai csapat, ám jól harcolt, így minimális előnyét megőrizte a szünetig. Az Astra küszködött, idegesen játszott, nem tudott mit kezdeni a motivált házigazdával.

A második félidő közepén aztán kiegyenlített a vendégcsapat (29. perc: 1-1), de a SZoESE nem roppant meg, sőt, rövid időn belül két remek kontrát is góllal zárt, ezzel eldöntötte a mérkőzést (32. perc: 3-1). Az utolsó perceknek már nem volt jelentősége, nem engedte ki a kezéből a győzelmet a szombathelyi csapata – és ezzel a szezon legnagyobb meglepetését okozta.

Szombathelyi Egyetemi SEAstra Kiskunfélegyháza 3-1 (1-0)

Szombathely, 100 néző, NB I-es női futsalmérkőzés, vezette: Huszár, Vass (Borbás).

SZoESE: Kiss E. – Orbán, Megyeri, Lehota, Sipos. Csere: Czene, Csibi, Tóth K., Nagy B. Edző: Szimán Bálint.

Gólszerzők: Sipos 2, Orbán.

Szimán Bálint: – A védőmunka jól működött, remekül segítettük egymást – ez volt a játékunk, a győzelem alapja. A mérkőzés előtt azt gondoltam, hogy 100 százalék kell mindenkitől, és ezt meg is kaptam a lányoktól. Nagyszerű csapatom van, öröm ilyen társasággal dolgozni. Ezen a meccsen nem volt gyenge pontunk, mindenkit dicséret illet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!