Foci

2014.01.20. 19:25

Nehezen verte a sereghajtót a HVSE

Szombathely - Az NB I-es futsalbajnokság 16. fordulójában a felsőházért küzdő Swietelsky-Haladás VSE a papírformának megfelelően legyőzte a sereghajtó Nagykátát.

Tóth Gábor

 

A vendégek soraiban régi ismerős tűnt fel: Vörös Péter, aki alapember volt az NB I-es, nagypályás Haladás 2008/2009-es bronzérmes csapatában. A 36 éves egykori középpályás csapatkapitányként vezette a Nagykátát.

Nagy lendülettel nyitott a Haladás, ennek megfelelően rögtön a vendégek kapujába került a labda. De egy szerencsétlen öngóllal még az első perc végén egyenlített a Nagykáta. Németh Péter második gólja után azonban ismét hazai előnyt mutatott az eredményjelző (2. perc: 2-1). A folytatásban is a vendégek térfelén pattogott a labda, uralta a meccset az agresszíven játszó, a letámadást erőltető Haladás. De a következő zöld-fehér gólra hiába vártak a szombathelyi szurkolók, ugyanis alaposan megszervezte védekezését a Nagykáta. A hazaiknak a szünetig nem sikerült eldönteniük a meccset. Ám a második félidőt úgy kezdte a házigazda, ahogyan az elsőt, góllal (21. perc: 3-1). És a Haladás rohamozott tovább, sorra dolgozta ki a helyzeteket. A vendégek is felvállalták a nyíltabb játékot, így élvezetes lett a meccs. Bár a HVSE sok helyzetet elpuskázott, de azért növelte az előnyét (31. perc: 4-1). Eldőlni látszott a meccs, a vendégekben ugyanis nem volt sok támadásban. A hajrában mindkét csapat próbálkozott a vészkapus játékkal – ebből szépített a Nagykáta Sőt, 15. másodperccel a vége előtt kisbüntetőből egy gólra szűkítette hátrányát a Pest megyei gárda (40. perc: 4-3). Ennél többre azonban nem futotta a vendégektől. Megérdemelten, de nehezen nyert a Haladás, az igazán jó játékkal adós maradt.

Swietelsky-Haladás VSE Kincsem Lovaspark SE Nagykáta 4-3 (2-1)

Szombathely, 400 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Czinder, Ábrahám (Horváth).

HVSE: NÉMETH K. – Vidák, Bánfalvi, GYURCSÁNYI, NÉMETH P. Csere: Kajáry (kapus), Halmos, Czeglédi, HAJMÁSI, Horváth P., Szalai, Borsi, Schimmer. Edző: Pálmay Tamás.

Nagykáta: Hauer – VÖRÖS, FÜLÖP, Szabó, Mészáros. Csere: Kocsi, LOVASI, Dohányos, FŐFAI, Balazsin, Szabó. Edző: Bódi Attila.

Gólszerzők: Németh P. 2 (1., 2.), Halmos (21.), Hajmási (31.), ill. Bánfalvi (öngól, 1.), Vörös (37.), Fülöp (40.).

Pálmay Tamás: – Nehezen nyertünk, az ellenfelünk nem akart kinyílni. Amikor pedig megnyugtatónak tűnő előnyre tettünk szert, és gyakorolni akartunk, akkor megzavarodtunk, hibákat vétettünk, és szorossá tettük a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!