Foci

2014.01.03. 18:30

Pintér Attila a Haladásból Guzmicsot, Radót, Bosnjakot hívja

A magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Pintér Attila sikeres egyeztetésen van túl az NB I-es klubok edzőivel.

Tóth Gábor

Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyeztetett az NB I-es klubok képviselőivel, s összefogásra kérte őket – adta hírül az Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja. A megbeszélésen ott volt a Szombathelyi Haladás trénere, Artner Tamás is. Az egyeztetés témája a válogatott és a klubok jövőbeni, az eddiginél lényegesen szorosabb együttműködése volt. A szövetségi kapitány összeállított egy programtervet a következő hónapokra, ennek megvalósításban számít az NB I-es klubok segítségére. A válogatott és az egyesületek közti párbeszédet megkönnyítendő, a szövetség ezentúl rendszeres időközönként összehívná a klubok vezetőedzőit, vezetőit. Az első, pénteki egyeztetésen résztvevő edzők egyébként támogatásukról biztosították a kapitányt. A tervek szerint január 6-án, hétfőn találkozik első alkalommal a válogatott keret, majd 13-án és 20-án is összehívja a kapitány a rendelkezésre álló játékosokat. Az év első hónapjának edzőtáborozásai kétnaposak lesznek, a folytatásban azonban egy-egy hétfői napra korlátozódna a közös gyakorlás. A tervezett, remélt összefogásba az is beletartozik, hogy a kapirány a jövőben rendszeresen kikéri kollégái véleményét egyes futballistákról, mert amíg a válogatott szakmai stábja csak a meccseken nyújtott teljesítményt látja, addig a klubedzőknek teljesebb képük van egy-egy focistáról.

A balhátvéd Predrag Bosnjak remek őszt futott, felfigyeltek rá. Fotó: Szendi Péter

– Jó hangulatú, építő jellegű megbeszélésen vehettem részt – számolt be az edzői találkozóről a Szombathelyi Haladás trénere, Artner Tamás. – Az nagyon látszik, hogy az MLSZ, és a válogatott új szakmai stábja mindent elkövet a siker érdekében. Pintér Attila jó ötletekkel rukkolt elő, az elképzeléseit pedig az NB I-es klubok jelen lévő edzői egyöntetően támogatták. A legfontosabb az, hogy a válogatott sikerrel vívja meg az Európa-bajnoki selejtezőket, és ott legyen a franciországi Eb-n 2016-ban. Ezt minden klubvezető, minden tréner szem előtt tartja. Ennek megfelelően természetesen igyekszünk minden segítséget megadni Pintér Attilának, az MLSZ-nek. Meggyőződésem, hogy jó irányba indultak el a dolgok.

Artner Tamástól megtudtuk, hogy az újjáalalkuló válogatott első, hétfő összetartásán három Haladás-labdarúgóra számít Pintér Attila: Guzmics Richárdra, Radó Andrásra és Predrag Bosnjakra. Guzmics már hétszeres válogatottnak vallhatja magát, Radó eddig „csak" a korosztályos válogatottakban szerepelt, és a szerb-magyar Bosnjak sem ölthette még magára a címeres mezt. Pintér jelezte, Rózsa Dánielre is számított volna, ám a kapus sérült.

Jó esély mutatkozik arra, hogy február elején összejöjjön egy 8-9 napos törökországi válogatott összetartás, amelyen néhány külföldön játszó kerettag is részt vehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!