Foci

2014.05.25. 16:40

Horvát edzőtábor Tarcsafürdőn

Csaknem hazai környezet fogadta Ausztriában pénteken délután a horvát válogatottat: a nemzeti tizenegy az egyik szállodában készül a brazíliai világbajnokságra.

Török Tibor

Több száz rajongó volt kíváncsi a horvát csapatra, Nico Kovac gárdája jövő péntekig tréningezik a fürdőhelyen. A horvátoknál már hagyomány, hogy Tarcsafürdőn készülnek az aktuális világeseményre. szövetségi kapitányuk 2008-ban még játékosként járt a településen, most ő vezeti a válogatottat, amely a vb nyitómeccsét játssza Brazília ellen. (A csoport másik két tagja Kamerun és Mexikó.)
A nemzeti tizenegyet többen köszöntötték: Avita Hotel ügyvezetője, Peter Prisching, Burgenland tartományi főnöke, Hans Niessl, a turizmusért felelős tanácsnok Michaela Resetar és a település polgármestere, Ernst Karner is üdvözölte a csapatot.

 

A horvát válogatott 27 játékossal kezdte meg az edzőtábort. Nikica Jelavic (Hull City), a német kupadöntőt Guardiola döntése alapján kihagyó Mario Mandzukic (Bayern München), Ivan Rakitic (Sevilla), Darijo Srna (Shakhtar) és a többiek péntek esti, nyilvános edzésére rengeteg szurkoló volt kíváncsi a szálloda melletti edzőközpontban. A csapatból ketten hiányoztak, Luka Modric a Bajnokok Ligája döntőjében játszott a Real Madriddal, míg Niko Kranjcar az angol Queen Park Rangers játékosaként osztályozó mérkőzésen szerepelt.

A tréninget óriási médiaérdeklődés mellett tartották meg, még Mexikóból is érkezett tévéstáb, hogy a leendő ellenfélről forgasson. Nos, sokat nem tudtak meg a horvátok titkaiból, Niko Kovac csapata futott, nyújtott majd újra futott, végül pedig a környékbeli utánpótlás csapatok fiatal futballistáival laza ráhangoló edzést tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!