Foci

2014.09.07. 21:05

Megye I. A Kemenesmagasi Csepregen győzött - Fordulatos mérkőzésen nyert a Rábapaty

Megyei körkép - Hibátlan maradt a három éllovas a divízióban: a Király és a Cell otthon, a Répcelak idegenben nyert.

Munkatársunktól

Tabak1 Szentgotthárd–Répcelak 0-1 (0-1)

Szentgotthárd, 150 néző, vezette: Derdák.

Gól: Pungor P. 39.

Szentgotthárd: Fábián – Csákvári (Merkli), BALÁZS, HORVÁTH GY., HERCZEGH – Horváth R. (Nyári), KOVÁCS G., Sipos (Bouti), Kovács T., Vass D. (Muszka) – Düh. Edző: Kovács Csaba.

Répcelak: MARTON – BARANYAI, Balassa, Fazekas – Orbán, TÓTH DOMINIK, Horváth T., Balogh T. (Tóth Dávid) – PUNGOR P. (Németh G.), CSORDÁS, Nyári (Takács P.). Játékos-edző: Balassa Péter.

Kiegyensúlyozott játékot hozott az első félidő, a Répcelak főleg pontrúgásokból veszélyeztetett. A vendégek egy szabadrúgás után szerezték meg a vezetést, a beívelt labdát Pungor az ötösön átvette és a kapuba helyezett. A hazaiak kapufáig jutottak, így répcelaki vezetéssel ért véget a félidő.

A második játékrész hasonló koreográfia szerint telt el, a Gotthárd igyekezett egyenlíteni, a vendégek pedig taktikusan játszottak. Az eredmény nem változott, a döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének.

Király SZE–Kőszeg 4-0 (1-0)

Király Sportcentrum, 100 néző, vezette: Horváth P.

Gól: Pálfi 3 (11., 51., 81.), Tóth Martin 90.

Király: Nagy G. – KISS K., KISS B., SÁSDI, Kovács R. (Tóth Martin) – Rácz B. (Nyul J.), NÉMETH B. – Pungor D. (Hajmási), Vad, TÓTH MILÁN – PÁLFI. Edző: Horváth Levente.

Kőszeg: Táncsics – Keresztes, ŐRY, Pongrácz Zs., Pónácz B. – Sárdy, Molnár Z., Pongrácz E., Kovács Sz. (Weltler) – Molnár Cs.(Szűcs), KOVÁCS A. Játékos-edző: Horváth Ákos.

Jól kezdte a találkozót a Király, a Kiss K. buktatásáért megítélt büntetőt Pálfi értékesítette. Utána érthetetlen módon visszaesett a hazaiak játéka, feljöttek a vendégek. A Kőszeg irányított, azonban helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki.

A második játékrészben pörgősebb és dinamikusabb Király lépett pályára és azonnal rohamozni kezdett. Hamar meg is duplázta a vendéglátó az előnyét, majd pedig helyzetek sokaságát alakította ki. A lehetőségek közül kettőt gólra váltott, így megérdemelten nyerte meg a találkozót – a vendégek erejéből egy kapufára futotta válaszként.

Bük–Körmendi FC 0-17 (0-8)

Bük, 50 néző, vezette: Hittaller.

Gól: Sipos 5 (2., 20., 29., 55., 71.), Kósik (3., 69.), Török (14.), Kondor 2 (22., 8.7), Wágner 3 (35., 51., 54.), Makai (42.), Osvald 2 (71., 75.), Balikó (90.).

Bük: Molnár A. – Kocsis, Pereznyák, Karvalits T., Csonka A. – Kondor, Bárdosi (Kovács K.), Somogyi, Kovács R. – Horváth T., Tóth A. Edző: Stieber József.

Körmend: Hajgató (Berke) – Kurucz (Tuboly), Takács M. (Osvald), Kósik, Cser – Balikó, Makai(Horváth D.), TÖRÖK, Kondor – Wágner B. (Födő), SIPOS. Edző: ifj. Molnár Károly

Nehéz – csaknem lehetetlen összefoglalót írni találkozóról, a Körmend már a 3. percben 2-0-ra vezetett a nehéz sorsú bükiek ellen. A vendégeknek ráadásul meg sem kellett erőltetni magukat, és így is nyolc gólig jutottak az első félidőben. A második játékrészben folytatódott a hazai vesszőfutás, egyetlen cseréjüket már az első félidőben be kellett vetniük a hazaiaknak, újabb játékosuk sérülése miatt tízen maradtak maradtak a pályán. Végül 17 gólt rámolt be a Körmend, ami – valljuk meg őszintén – abszolút nem átlagos megyei I-es eredmény.

Uraiújfalu–Rábapaty 3-4 (1-2)

Uraiújfalu, 150 néző, vezette: Tuczai.

Gól: Széles 2 (mindkettőt 11-esből, 33, 48.), Kiss T. (61.), illetve Németh K. (7.), Likaj (10.), Bíró (65.), Enzsöl (73.).

Uraiújfalu: Csontos – Nagy, Sándor, GÖNCZÖL, Balhási – Gallen, Széles, Kiss, MOLNÁR – Lónai, SARANG (Varga P.). Edző: Csákvári Zsolt.

Rábapaty: VARGA D. – DOVÁNSZKI, CSUPOR, HORVÁTH, ENZSÖL – Fehér M. (Sipos), Tőke (Németh Á.), DUGOVICS – Németh K. (Király L.), Likaj (Gosztolya), Király Zs. (Bíró). Edző: Ádám Endre.

A Rábapaty az első tíz percben két jól eltalált lövéssel kétgólos előnyre tett szert. A hazaiak viszont három-négy ziccert is elhibáztak, ám a félidő lefújása előtt még szépítettek.

Szünet után megfordította a meccs állását a hazai gárda, de aztán ugyanígy tett a Rábapaty is, így aztán vendégsiker született. A látottak alapján azonban a döntetlen igazságosabb lett volna.

Kemenesalja–Vasvár 0-2 (0-1)

Vönöck, 100 néző, vezette: Kovács B.

Gól: Schermann 58., Bertók 71.

Kemenesalja: Szíjártó – Németh P. (Kiss), Erdélyi, Veszprémi Á., Horváth Zs. – Dénes, Kóbor (Károly), Dobson, Kovács Krisztián – Németh R. (Regős), Kiszlinger. Edző: Haraszti Zsolt.

Vasvár: Smolczer – HAJAS, DANKA, OSVALD, Robán – SCHERMANN, Réfi, Zsigmond, Bertók – Horváth (Bősze), Varga (Pasics). Edző: Konrád Péter.

A kezdeti ismerkedés után a hazai csapat ragadta magához az irányítást, és sorra dolgozta ki a helyzeteket, azonban a lehetőségek rendre kimaradtak. A vendégcsapat ekkor elsősorban a védekezésre koncentrált.

A szünet után aztán vendégek feljebb tolták az állásaikat és két pontrúgásból gólt szereztek. Előbb egy felívelt szabadrúgás utáni lepattanó labdát kotortak a hálóba az ötösről, majd pedig szögletből találtak be. A hazaiak igyekeztek, azonban nem tudtak betalálni a kapuba. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, így lehetőségeivel jobban gazdálkodó a vendégcsapat elvitte a három pontot.

Csepreg–Kemenesmagasi 1-4 (1-2)

Csepreg, 80 néző, osztrák játékvezetők.

Gól: Pócza 12. illetve Páli 2 (13., 36), Döbrönte 86., Baranyai 91.

Csepreg: Pikács – Illés, SASS G., Kis-Nemes, Kincse – Büki, Varga Zs. (Ravadich), Molnár B., Farkas A. (Györe) – Kovács B. (Kovács R.), Pócza. Edző: Sass Dezső.

Kemenesmagasi: Bíró T. – BELEGRAI, Verasztó, OROVECZ, Csiszlér – PÁLI, Kovács (Dobány G.), Döbrönte, Princzes (Molnár) – BARANOV, Velencei (Őri). Játékos-edző: Dobány Gábor.

Az első félidő elején a hazai csapat egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést, azonban a vendégek szinte azonnal egyenlítettek: egy megingás során a tétovázók védők között az ellenfél támadója elvitte a labdát és a kapuba lőtt.

A Kemenesmagasi ezután átvette a játék irányítását, fölénybe került és meg is szerezte a vezetést., így előnnyel térhetett pihenőre. A második 45 percben a Csepreg támadgatott, de nem túl nagy átütőerővel és hittel, a vendégek pedig kedvükre kontrázhattak.

Ahogy fogyott az idő, úgy lettek egyre veszélyesebbek a látogatók, és a meccs végén még kétszer betaláltak. A jobb játékerőt képviselő Kemenesmagasi megérdemelten nyerte meg a találkozót.

A tápláni Németh B. (a labdával) Mesterrel (jobbról), Kányásival (hátul) küzd. A támadó két gólt lőtt, de találkozót a Vép nyerte.

Fotó: Unger Tamás

Vép–Tápláni KSK 3-2 (2-1)

Vép, 250 néző, vezette: Gaál Á.

Gól: Versegi 3 (20, 23., 73.) illetve Németh B. 2 (22., 69.)

Vép: BEZDI – Mester (beke P.), Joó, BALIKÓ, Vermes – Kányási, DANCSS, Szalai (Illés), Szemes (Czeglédi) – KIRICSI. VERSEGI. Edző: Garics György.

Táplán: Somogyi – Zséder (Jobbágyi), Schimmer, BADICS, Hujber – Szilágyi, Schindler, Muzsai (Horváth I.), NÉMETH B. – Balázs, Rajzinger. Edző: Borbás János.

A mérkőzést a hazai csapat öt éve elhunyt sportvezetőjének, Fekete Sándornak az emlékre ajánlotta. A vasi El Clásico, sok nézőt vonzott, ők azt láthatták, hogy találkozót nagyon jól kezdte a vépi együttes: Versegi kétszer is remekül érkezett a kapu elé lőtt labdákra, és nem is hibázott, így a félidő derekára jelentős előnybe került a házigazda. A vendéglátók ezután úgy gondolták, vége van a találkozónak, a Táplán a más véleményen volt: egy fölösleges szabálytalanság után megítélt jogos büntetőből Németh B. szépített.

A folytatás izgalmasra sikeredett, a tápláni beívelések és kontrák rendre veszélyesnek bizonyultak. Húsz perccel a vége előtt aztán egy jól eltalált lövéssel kiegyenlített a vendégcsapat. A slusszpoén azonban a hazaiaké volt: egy kapusrúgást a tápláni védelem és a kapus is elnézett, így Versegi zavartalanul helyezhetett a kapuba.

Jó iramú mérkőzésen, ha kis szerencsével is, de megérdemelten tartotta otthon a három pontot a hazai csapat. 5. forduló, szeptember 13. szombat 17:00 Répcelak–Celldömölk, Jánosháza–Vasvár, Kőszeg–Vép, Körmend-Uraiújfalu, Szeptember 14. vasárnap, 17:00: Rábapaty–Kemenesmagasi, Csepreg–Tabak1 Szentgotthárd, Tápláni KSK-Bük, Kemenesalja-Király SZE.

Celldömölki VSE–Jánosháza VSE 4-1 (1-0)

Celldömölk, 400 néző, vezette: Vass I.

Gól: Boda 2 (21., 56.), Györkös 61., Baranyai 87. illetve Mészáros 90.

CVSE: Heiner – Vajda, BODOR, Varga J., GYÖRKÖS – Manganelli, SZUH (Lendvai), Enyingi Marcell (Baranyai) – Pungor (Németh J.), Virág (Horváth D.), Boda (Piri). Edző: Koman Vladimir.

Jánosháza: Tóth A. – MÉSZÁROS, Tóth L., Megyesi, Szabó M. – Süle (Ruzsa) – Orosz, Pintér (Balhási Sz.), Horváth A. (Simon) Balhási Á. (Vánkos) – Vágusz (Smidéliusz). Edző: Kelemen Kornél.

Szép számú közönség előtt, ragyogó „futballidőben" kezdődött a szomszédvári rangadó. Már a kezdéskor látszott, hogy a vendégek a biztonságra törekedve megerősített védelemmel léptek a pályára. A hazaiak ennek megfelelően a kezdő sípszót követően azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést és már a negyedik percben csak a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól.

Továbbra is támadásban maradtak a celliek, sorra rúgták a szögleteket, levegőben lógott a gól, az egyik szögletet aztán siker koronázta, Boda szép gólt fejelt, így megérdemelt hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. A második félidőben sem változott a játék képe. Pörgős, a futballt élvező Celldömölköt és passzív Jánosházát láthattunk.

A nagy mezőnyfölény a második félidőben már gólokban is megmutatkozott, hisz háromszor is mattolták a a hazaiak a vendégek védelmét. Végül teljesen megérdemelt, magabiztos celli győzelem született. A rangadóhoz ezen a napon csak a hazai csapat tudott felnőni.

Koman Vladimir: –Úgy érzem, a rangadón nagyon jó játékkal, megérdemelten győztünk.

Kelemen Kornél: – Megérdemelt celldömölki győzelem született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!