Foci

2014.09.24. 14:25

Haladás VSE U 11: Rangos focitornát rendeztek a Rohonci úton

Szombathely - A Haladás VSE U11-es labdarúgócsapata a második, U10-es együttese a hetedik helyen végzett a Rohonci úti stadionban rendezett rangos utánpótlástornán.

Pum András

A Rohonci úti stadionban két napon keresztül pattogott a labda, az elsőn az U11-es, a másodikon az U10-es korosztály csapatai léptek pályára. A 16 U11-es együttest négyes csoportokba sorsolták. A Haladás VSE a Pápát 4-0-ra, a Mészöly Focisulit 1-0-ra, az osztrák Jennersdorfot 3-0-ra verte, így csoportelsőként zárt. Az egyenes kieséses szakaszban második csapatuk, a Haladás VSE II. ellen 5-1-re nyertek, majd a Videoton következett, a fehérvári csapatot 4-1-re verték. A döntőbe jutásért a ZTE-t 6-1-re gázolták el a zöld-fehérek. A fináléban az MTK viszont jobbnak bizonyult, a fővárosi gárda 3-2-re nyert. A harmadik vasi résztvevő, a Vinkó Tamás edzette szentgotthárdi fiatalok a csoportmeccsek során a Honvéddal 1-1-et játszottak, a Kaposvártól 6-1-re, a Pécstől 4-1-re kaptak ki.

A Haladás U11-es csapatának tagja, Artner Dávid (labdával) 15 góljával együttese legeredményesebb játékosának bizonyult. Fotó: Unger Tamás

Az egyenes kieséses rendszerben a ZTE ellen 3-1-re alulmaradtak, majd az Ajka ellen 1-1-re végeztek, büntetőkkel azonban kikaptak. Így eldőlt, hogy az alsóházban, a 13–16. helyért folytathatták a küzdelmeket. Itt a Pápát 5-0-ra, a HVSE II. gárdáját 4-0-ra verték – végül a 13. helyen zártak. Az U11-es torna végeredménye. 1. MTK, 2. Haladás VSE, 3. Pécs, ...13. Szentgotthárd, 15. HVSE II. A Haladás VSE kerete. Artner Dávid, Simon Barnabás, Szakály Benjámin, Horváth Ádám, Horváth Krisztián, Borbács Ádám, Bátori-Tóth Benjamin, Lengyel Kornél, Kovács Levente. Edző: Koman Vladimir.

Az U10-eseknél szintén négy négyes csoportba osztották az indulókat. A Haladás VSE az Ajkát 4-0-ra, a Veszprémet 3-2-re verte, az FTC-től 3-1-re kikapott. A vasiak csoportmásodikként mentek tovább, az egyenes kieséses szakaszban a Sopront 6-1-re győzték le, majd a Győri ETO ellen 2-2-es döntetlenre végeztek, büntetőkkel a Rába-partiak bizonyultak jobbnak. Így az 5–8. helyért játszhattak tovább a szombathelyiek. Az FTC-től itt is 3-1-re kaptak ki, a Videotont viszont 4-0-ra verték, így Hegyi László tanítványai a hetedik helyen zártak. A torna végeredménye. 1. MTK, 2. Mészöly Focisuli, 3. Győri ETO, ... 7. Haladás VSE, 15. HVSE II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!