Foci

2015.06.07. 18:16

Remek szezon volt - Történelmi bronzérmet szerzett a Haladás gárdája

Szombathely - A Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatával történelmi bronzérmet nyerő spanyol tréner, Marcos Angulo elégedett a csapatával - és komoly terveket szövöget a jövőt illetően.

Tóth Gábor

Amikor tavaly nyáron Marcos Angulo személyében ismert és elismert edző ült le a Swietelsky-Haladás NB I-es futsalcsapatának a kispadjára, sokan csóválták a fejüket: vajon mit keres a Győrrel bajnokságot és kupát nyerő, Szlovákia válogatottját szövetségi kapitányként dirigáló, sikerekhez szokott spanyol szakember egy viszonylag fiatal futsalklubnál. A tréner munkába állt, csendesen dolgozott, a csapat vevő volt az elképzeléseire, a szezon pedig bronzéremmel zárult ez a Haladás futsalcsapatának eddigi legjobb eredménye.

Együtt a klub fennálásnak legjobb eredményét produkáló, harmadik helyen végző csapat a játékosok, a szakmai stáb, a vezetőség
Fotó: Swietelsky-Haladás VSE

- Sokan kerestek tavaly nyáron, a magyar klubokon kívül érkezett ajánlat Kuvaitból, Dubaiból, de Malajziából is - utalt vissza a szombathelyi kezdetekre Marcos Angulo. - Ám nem minden a pénz. Bokor Zsolt és Somfalvi Csaba olyan hosszútávú, remek tervet vázolt fel elém, ami egyből elnyerte a tetszésemet. Szeretem, ha van értelme a munkámnak - és szeretek Magyarországon élni. Egy pillanatig sem bántam meg, hogy a Haladás ajánlatát fogadtam el. Öröm volt ezzel a csapattal dolgozni. Hétről hétre fejlődött a társaság, és az alapszakasz végén, a felsőházi rájátszásban már igazi futsalt játszottunk. Remekül működött a támadójátékunk, látványos focit produkáltunk, rengeteg gólt rúgtunk. A játékunkat illetően csak pozitív visszajelzést kaptam az ellenfelek edzőitől, a szövetségi kapitánytól és a szakmai stábjától. A Győrt és a Berettyót nem lehetett befogni, hiszen két profi csapatról van szó, tele kész játékosokkal, válogatottakkal, minőségi légiósokkal. A többiek, a félprofik közül viszont mi voltunk a legjobbak. Ráadásul nemcsak eredményesen játszottak a fiúk, hanem igazi közösséget, szinte családot alkottak. Minden tökéletesen működött a szezonban, amiért jár a köszönet a vezetőknek és a segítőimnek is. És természetesen hálás vagyok az Illés Akadémiának is a támogatásért - a jövőben egyébként még szorosabbra fűzzük az együttműködést. Szeretnénk jövőre is jól teljesíteni, nagy fegyvertény lenne, ha megőriznénk a dobogós helyünket. Ami nem lesz könnyű, hiszen már élcsapatnak számítunk, értékes lesz a skalpunk. Éppen ezért szeretnénk erősíteni, de maximum két játékos leigazolását tervezem. Ugyanis a mostani keret is alkalmas a minőségi munkára, eredményre ahogy bizonyította is a társaság. Mint már mondtam, a klubnak hosszú távú tervei vannak. Szeretném, ha rövid időn belül Szombathelyen is profi lenne a futsalcsapat. Nem szerencsés, hogy a játékosok a hétvégén - a hétfői kispályás meccs előtt - Ausztriában fociznak. Ha a csapat profi lesz, akkor két-három éven belül megcélozhatnánk a bajnoki címet. Mért ne gondolkodhatnánk nagyban, hiszen a körülmények tökéletesek Szombathelyen, a háttér rendezett, minden adott egy igazán kiugró eredményhez. Csak türelemre és sok munkára van szükség - zárta szavait Marcos Angulo.

A spanyol mester már hazautazott Barcelonába, de a nyári szünet alatt sem szakad el a futsaltól. Többek között egy spanyol futsal-konferencián vesz részt előadóként, valmint egy hetet tölt el az Egyesült Arab Emirátusokban, ahol segít megszervezni, lebonyolítani egy nemzetközi futsaltornát. A tréner július közepén tér vissza Szombathelyre, a csapat augusztus 2-án kezdi meg a felkészülést a 2015/2016-os szezonra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!