Foci

2016.01.06. 18:03

A hétvégén kiderül, mely csapatok jutnak be a 30. Alpokalja Kupa negyeddöntőjébe

Szentgotthárd - Már befejeződtek a csoportküzdelmek a 30. Perfect Change Alpokalja Kupa kispályás labdarúgó-bajnokságon, és hamarosan a legjobb nyolc mezőnye is kialakul.

Tóth Gábor

Az Alpokalja Kupa küzdelmei - négy csoportba sorsolt 25 csapat részvételével - december 13-án kezdődtek. Kilenc játéknap után értek véget a csoportmérkőzések. Minden csoportból négy gárda jutott tovább, a legjobb 16 együttes a középszakaszban folytathatta a küzdelmet. De a gyengébb teljesítményt nyújtó kilenc csapatnak sem kellett hazamennie, a Librecz Károly-emléktorna mérkőzésein bizonyíthatott, javíthatott még. A csoportmérkőzéseket hiba nélkül, öt győzelemmel tudta le a Looney Tunes, és veretlenül, öt győzelemmel, egy döntetlennel zárt a szlovén színeket képviselő Hodos Bar-Marjanca is. Érdekesség, hogy a tavalyi bajnok Belli Modeli nem nevezett a tornára.

A középszakasz csoportbeosztása, E csoport: Hodos Bar-Marjanca, Black Gold, Tabak1-Szunderland, Gotham City. F csoport: Sporting Libacomb, Mámor Club3, Monchicken Grill-Catering, Autó Egyed Bt. G csoport: Looney Tunes, Domino Kijev, Drink Team, Vadkörte Teke-Fitt Klub. H csoport: Hétház SE, Szakony FC, Tabak1 Pado-Sokk, Csatorna Patkányok.

A hétvégén a középszakasz is befejeződik, kiderül, hogy melyik nyolc együttes jut be az egyenes kieséses szakaszba. A csoportok 3-4. helyezettjei a 9-16. helyeket osztják el egymás között a Sport36 Szentgotthárd Kupán. A középszakasz legerősebb csoportjának a G csoport bizonyult, ugyanis tavaly mind a négy csapat ott volt a legjobb nyolc között - közülük most csak kettő léphet tovább. Szombaton (11.00) és vasárnap (11.45) eldőlnek a még nyitott kérdések.

A 30 Perfect Change Alpokalja Kupán is lesz két betétprogram: január 16-án a nők (ÁFÉSZ Női Kupa), január 31-én pedig az öregfiúk (Andante Retro-Öregfiúk Kupa) lépnek pályára. A térség legnagyobb kispályás focibajnoksága február 6-án zárul, addig minden hétvégén pattog a labda a városi sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!